Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Sex jako lék na zlomené srdce. Ano nebo ne?

Sex je mocný, pomáhá nám zapomenout na starosti běžného života, ale léčit jím zlomené srdce, je to dobrý nápad?
9. března 2014 | 06:00

Právě jste se rozešla? Sex, který by zahojil vaše zlomené srdce, zní jako dobrý nápad a může to být hodně velké pokušení, ovšem přináší také svá rizika. Takže si pojďte nejprve odpovědět na tyhle tři otázky a potom uvidíte.


Na americké univerzitě v Missouri dělali studii na téma sex jako lék po rozchodu a zjistilo se, že ze zkoumaných 170 subjektů, celých 35 procent tímto způsobem zkoušelo zapomenout na svého ex. Nejsou to zřejmě žádné šokující výsledky, ale má to také jeden háček. Vyšlo najevo, že ti kteří svůj rozchod řeší sexem, trpí mnohem delším, emocionálním stresem než ti, kteří se drží na uzdě.

Než se rozhodnete k tomu, že budete držet jistou dobu celibát, promyslete si, jestli takové pořádně vášnivé dobrodružství není přesně to, co vás z té mizérie dostane. Takže jak tedy poznáte, jestli se máte vypravit na lov nebo zůstat doma zavřená na petlici ještě další měsíc? Máme pro vás tři otázky, které je třeba zodpovědět.

Sex a alkohol, může být vražedná kombinace
Autor: shutterstock

Jak se opravdu cítíte?
Konec vztahu je něco jako v jistém způsobu smrt. Není to jen o tom, že jste ztratili vztah, ale také o tom, že jste zase přišli o pár iluzí a upínáte se často na myšlence, jaký by ten vztah byl, kdyby neskončil. Odborníci doporučují, abyste si dala dostatek času to všechno vstřebat, protože skákat do postele s novým chlapem vám nemusí s vyrovnáním s rozchodem vůbec pomoci.

Máte emoce na uzdě?
Předtím, než v alkoholovém deliriu pošlete sms tomu týpkovi co vám dal telefon na baru, zeptejte se sama sebe, jak často myslíte na svého ex. Pokud je vaše odpověď pravidelně a dost často, pak rozhodně nejste připravená na to, skočit do postele s jiným. Udělejte to sama pro sebe, protože zaplést se s někým v období, kdy jste nejvíce zranitelná, by pro vás mohlo znamenat jen to, že se zase spálíte. Měla byste být upřímná sama k sobě, jaké pohnutky vás vedou k novému partnerovi. Chcete opravdu jeho nebo jen někoho, kdo vám pomůže na chvíli zapomenout?

Jste připravená na nový vztah a s těch správných pohnutek?
Autor: shutterstock

Jste připravená na nový začátek?
Dobrý zpráva je, že jednoho dne budete absolutně připravena na nový vztah a až ten den přijde, tak do toho určitě běžte. Je to opravdu skvělý pocit, vzít si na sebe něco hezkého, vyjít si ven a zjistit, že váš ex není zdaleka jediným mužem na planetě Zemi. Až ten čas přijde, tak to určitě poznáte a do té doby si nezapomeňte užít každou část svého single života. Uvidíte, že vás to bude bavit.