Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Skutečné problémy, které ženám brání ve skvělém sexu!

Víte , proč je váš sexuální život obyčejný?
24. září 2013 | 12:00

Ženy mají v sexu tři zásadní problémy, které vycházejí z jejich hlavy. Tyto trable jim brání v prožívání úžasného milostného života. Jediný způsob, jak konečně zažít skvělý sex, je zbavit se těchto vsugerovaných přesvědčení.

1. Sex je něco špatného

Pokud žijete v přesvědčení, že sex je nečistá, špatná, ale povinná činnost, nikdy si ho pořádně neužijete. Ve skutečnosti vás ani nenápadně, že je možnost si ho užít. Na tomto problému mohou ztroskotat všechny vaše vztahy.

Zkuste nahradit slovo sex nějakým jiným. Začněte mu říkat třeba mazlení nebo hraní. Prostě si vyberte nějaké slovo, které si váš mozek nespojí s něčím zakázaným nebo nevhodným.

Přestaňte se během sexu zabývat tím, co by na to řekli ostatní. Nedělejte si zkrátka starosti, co by tomu asi řekli vaši rodiče, sousedé nebo šéf. Věřte tomu nebo ne, sex je přirozená věc a nikdo vás nebude soudit.

Pokud budou vaše potíže spojené se sexem přetrvávat, pokuste se promluvit o tom s vaším partnerem a společně vymyslet nějaký plán. A když ani to nepomůže, navštivte sexuologa.

2. Nemám náladu

...
Autor: Shutterstock

Ztráta chuti na sex může být dočasná i dlouhodobá. V případě, že normálně sex milujete, ale zrovna si dáváte "pauzu", je vždy viníkem stres, těhotenství nebo třeba úmrtí v rodině. V tomto případě je na místě partnerovi vysvětlit, jak se věci mají. Nebraňte se něžnostem, které budou postupně odbourávat váš psychický blok.

Pokud patříte mezi ty, které na sex nepomysleli pěknou řádku let, pravděpodobně trpíte nízkou intenzitou vnímání. To znamená, že vy se chcete milovat, ale vaše tělo ne. Zkuste začít pohlavní styk, i když se vám nechce, protože je vědecky dokázáno, že chuť se někdy dostaví až během něj.

3. Nemám orgasmus

To, že ženy mají problém s vyvrcholením během pohlavního styku, je velmi často probírané téma. Příčinou někdy mohou být předchozí dva problémy nebo špatná technika milování. Nejčastěji si ovšem ve vyvrcholení brání samy ženy. A to svou uzaveností a nedostatkem upřímnosti. Přečtěte si, jak správně komunikovat s partnerem o sexuálních věcech.

Zdroj inspirace: Yellow