Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Průvodce sexuální komunikací: Jak partnerovi říct, co vás vzrušuje?

Když svému partnerovi erotickým hlasem pošeptáte, co máte ráda, uvidíte tu smršť.
23. září 2013 | 16:00

Většina z nás si tajně přeje, aby náš partner přesně věděl, co během sexu chceme a co nás vzrušuje. Jenže ani nejzkušenější milenec a spřízněná duše zároveň vám nedokáže číst myšlenky. Proto překonejte své rozpaky a převezměte kontrolu nad svou rozkoší.

Možná tomu nevěříte, ale když partnerovi řeknete nebo ukážete, co vám dělá dobře, váš sexuální život se změní o 100 % k lepšímu. A pro rafinované ženy je tu ještě jeden způsob - domluvte si s partnerem signály, kterými mu nonverbálně sdělíte své touhy. Chce to chvilku trpělivosti, ale potom se připravte na pořádný ohňostroj slasti.

Nažhavená předehra

Když se řekne "předehra", muži si představí laskání a hlazení v okolí penisu a tím to končí. My ženy potřebujeme, aby nás partner hladil téměř po celém těle. Od správné předehry se pak odvíjí téměř celý průběh sexu.

Prozraďte svému partnerovi, jaká místa máte nejcitlivější. Pak mu svými konečky prstů ukažte na jeho těle, jak byste si představovala to nejerotičtější hlazení. Už při dávání instrukcí se oba pořádně nažhavíte.

...
Autor: Shutterstock

Matoucí signály

Muži si mnohdy mylně myslí, že signály, které vydává naše tělo během pohlavní aktu, mají přečtené. Není tomu tak. Spousta mužů se například diví, proč se jejich partnerce neztopoří bradavky, když je ústavičně dráždí jazykem. Nebo proč se během orálního sexu ženě "schová" klitoris.

Každé tělo je cenný originál, proto reaguje na jakékoli doteky, slova i látky jinak. Musíte o tom se svým partnerem mluvit a vysvětlit mu, že nevztyčené bradavky opravdu neznamenají nulové vzrušení, nebo že váš klitoris zalezl, protože jste byla těsně před vyvrcholením.

Krátké fráze zabírají

Vykašlete se na sálodlouhé vysvětlování vašich potřeb a vyzkoušejte si to v praxi. Když se vám budete něco líbit, říkejte: "Ano, ještě, to je úžasné" nebo vzdychejte a sténejte. Váš milovaný bude nadšený z toho, že dáváte najevo své pocity a veřte nebo ne, přivede vás díky tomu k nezapomenutelnému orgasmu.

...
Autor: Shutterstock

Orgasmus v nedohlednu

Pokud patříte mezi ženy, které při samotném pohlavním styku nikdy nevyvrcholí, právě pro vás je komunikace tím nejdůležitějším. Odhoďte zábrany a zkoušejte s partnerem různé polohy. Vždy mu řekněte, jak je vám to pohodlnější a příjemnější.

Prozraďte mu, že se vám líbí, když vám u sexu ještě stimuluje klitoris. Vyzkoušejte nejrůznější pomůcky, hlavně se nebojte si o tom s partnerem promluvit. Uvidíte, že až nastane den D, nebudete litovat své otevřenosti, naopak.