Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zázračný sex! Zeštíhluje, omlazuje a zbaví vás celulitidy

Díky pravidelnému sexu budete krásnější, spokojenější a štíhlejší.
2. ledna 2013 | 08:25

Čím častěji se budete oddávat sexu, tím zdravější budete! Tyto závěry vyplynuly z dlouhodobé studie, kterou se zabývali britští vědci. Takže hurá do postele!

1. Sex zeštíhluje

Při sexu spalujete velké množství kalorií. Jedno číslo může spálit během půlhodinky až 760 až 800 kalorií. To odpovídá celé hodině aktivního běhu. Potrpíte-li si na vášnivou předehru, váš srdeční tep se totiž zrychlí a budete hubnout ještě rychleji.

2. Sex zkrášluje

Ženy, které se milují minimálně jednou týdně, mají v krvi výrazně vyšší množství estrogenu – hormonu, který omezuje výskyt vrásek, vypíná a zpevňuje pokožku. Při líbání navíc důkladně procvičujeme mimické svaly v obličeji.

3. Zatočí s celulitidou

Zrychluje se lymfatický systém, čímž se posilují vazivové tkáně. Nevzhledná "pomerančová kůra" má pramalou šanci k "úspěchu".

4. Zlepšuje náladu

Sex znamená příliv hormonů štěstí (oxytocin, serotonin, dopamin). Tato zásoba člověku vydrží většinou jeden den, po kvalitním sexu však o poznání déle.

5. Deprese nemá šanci

Studie dokázaly, že lidé s aktivním a bohatým sexuálním životem jsou mnohem méně úzkostliví a méně je trápí deprese.

6. Spolehlivě "ničí" stres

"Postelové sporty" uleví vašim napjatým svalům. Hormon štěstí je navíc účinným bojovníkem, který stres během chvíle zneškodní.

7. Chrání vašeho partnera před infarktem

U mužů, kteří mají během týdne minimálně dva orgasmy, se snižuje riziko infarktu až o 50 procent!