Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nechceme sex! Víte proč? My ano!

Když nás sex nebaví. Co dělat?
30. října 2012 | 06:00

Bolí nás hlava, měly jsme těžký den, děti ještě nespí... Vymlouváme se různě. Chuť na sex v posledních letech ztrácíme čím dál víc. Jak je to možné? Muži totiž tímto problémem absolutně netrpí. Proč tedy ženy? Zjistili jsme to!


Evoluce touhy

Vědci odhalili co se stává s touhou během dlouhodobého partnerství. Ta má, bohužel tendeci neustále upadat, pokud se ženě muž nevěnuje tak, jako na začátku vztahu.

Posuďte sama. Jistě vám váš muž už také nepřijde tak přitažlivý, jako když jste spolu začali chodit. Už vám nenosí květiny a nepochlebuje, jak jste krásná. Nebo naopak začal chodit do posilovny a v poslední době se u něj rýsují sexy „pekáče buchet“?

Ztrácíme zájem o sex, nebo o sex s ním?

Pokud si sama uvědomujete, že už nemáte chuť na milování, je potřeba si určit jeho příčinu. Souložila byste raději s jinými muži, nebo vás sex jako takový prostě už přestal bavit?

Netoužíte-li po styku vůbec, má to co dělat s vaší psychikou. V určitém, věku totiž ženy trpí sníženým zájmem o sex. Většinou se ale tento jev objevuje jen na nějakou chvíli, v období po porodu, nebo po dosažení určitého věku.

Není to už nuda?

Pokud to tak necítíte, je na čase položit si základní otázky. Neděláte pořád dokola v sexu to samé? Nesnaží se váš muž napodobovat kopulaci zvířat, nebo pornoherců, což vás, logicky, odpuzuje? Pokud zjistíte, že vás sex nebaví, protože už není takový jako dřív, musíte to řešit s partnerem, nikoli tím, že si to ověříte nevěrou. Co s tím? Mluvte spolu!

POZOR! 3 největší postrachy sexu

Spánek
Když málo nebo špatně spíme, naše libido trpí. Organismus je unavený a našemu tělu už nezbývá energie na sex.

Rodičovství
Spí s vámi vaše robátko v posteli? Tak potom se není čemu divit. Mít děti je krásná, život naplňující věc, ale vše má své hranice. Nenechte si zničit vztah (a sex) tím, že na sebe intimně nemáte s partnerem čas!

Stud
Pokud partnerovi nepoodhalíte své sexuální sny a touhy, pak se nemůžete divit, že na sex nemáte náladu ani chuť. Partner není zkrátka jasnovidec a blok je v tomto případě na vaší straně. Buďte proto k sobě upřímní.

Autor: ema