Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Neklape vám to v posteli? Víme, co s tím!

Problémy v sexu se dají snadno řešit
5. července 2011 | 06:00

Štve vás, že milování je nuda, těžko dosahujete orgasmu, nebo byste chtěla sex mnohem častěji než partner? I postelové problémy se naštěstí dají řešit.

Ne že by se bez sexu nedalo žít. Ale není to ono. Sex je zábavný, zdravý, umí uvolnit a může vás s chlapem sblížit jako máloco. Jenže není sex jako sex. Pokud je to pro vás nudná rutina, ze které se snažíte vykroutit s výmluvou na bolest hlavy, a s partnerem vám to v posteli nejiskří, moc štěstí vám milování nepřinese. Naštěstí každá překážka se dá odstranit a problém vyřešit. Stačí jen vědět, jak na to a nebát se o problémech mluvit.

1. Sexu máte moc málo

Doby, kdy chlapi vyžadovali každodenní milování a po dvoudenní pauze byli nervózní a nepříčetní, jsou pryč. Možná je to naší emancipací nebo mužskou leností, ale je čím dál více žen, které jsou s frekvencí postelových hrátek nespokojené. Podle sexuologického průzkumu společnosti Stem/Mark by skoro třetina žen uvítala sexuálně aktivnějšího partnera. Andrea (42) patří mezi jednu z nich. „Posledních pět let mi sex nic neříkal, ale po čtyřicítce se to ve mně zlomilo a jsem víc při chuti než ve dvaceti. Mohla bych snad několikrát denně. Jenže můj muž je čím dál unavenější a k sexu ho musím přemlouvat. Někdy se mi to podaří, jindy ne,“ říká.

Rada pro ženy:
„Muži si často myslí, že my, ženy, potřebujeme sex méně než oni. Ono to však není zcela pravda, že? Jenže když na něj budete tlačit, naopak mu milování zhnusíte. Naopak se ho snažte nenápadně navodit, aby ho sex začal lákat (kupte si prádlo, které se líbí jemu, pusťte mu pikantnější film, mluvte o sexu, ale ne o tom vašem…) a zároveň zjistěte, proč vlastně nechce,“ říká psycholožka Lenka Černá z mujvztah.cz. Pokud nic z toho nezabere a partner s vámi o problému odmítá mluvit, pes nebude zakopaný v sexuálním apetitu, ale možná ho štve něco důležitého ve vašem vztahu. Vypátrejte to a napravte.

921364:gallery:true:true

Rada pro muže:

Pokud vaší ženě sex moc neříká, začněte s uspokojováním její duše. Sem tam drobný dárek, spousta lichotek, malé pozornosti (určitě jí udělá radost, když večer umyjete nádobí a necháte ji chvíli odpočívat). Pak bude mít i mnohem větší chuť na milování.

2. Nedaří se vystoupat na vrchol

„Sex mě baví, ale orgasmus zažívám jen občas. Potřebuji k jeho dosažení alespoň půl hodiny a jsem schopná vyvrcholit pouze v některých pozicích. Někdy mi to nevadí, ale někdy strašně. Ale mnohem víc to štve mého muže, takže jsem se naučila před ním orgasmus předstírat,“ vyprávěla mi kdysi moje téměř padesátiletá kamarádka Linda. Linda sice může být ráda, že nepatří mezi desetinu žen, které orgasmu nedosahují nikdy, ale to jí problém nevyřeší. Naštěstí i orgasmus se dá natrénovat.

Rada pro ženy:
Zjistit, proč jsme na orgasmus někdy krátké, je alchymie. Může za to špatný přístup partnera, nuda, únava, ale i hormonální nebo nervové poruchy. Určitě stojí za to nechat se vyšetřit u lékaře, aby se vyloučily tělesné příčiny. A pokud není problém ve vašem zdraví, budete muset vzít situaci do svých rukou. Sama přece víte, co vám dělá dobře a který partnerův hmat nebo sexuální pozice vás zaručeně utlumí, nebo dokonce naštve. Naučte svého muže hrát na vaše tělo jako na kytaru. Veďte ho a řekněte si o to, co chcete. Sexkoučka Julie Poupětová přidává radu navíc: „Poznejte sama sebe a nebojte se sebeuspokojovat. Naučíte se tak lépe prožívat i sex s partnerem.“

Rada pro muže:
Buďte kreativní a citlivý zároveň, pozorujte, jak partnerka na co reaguje, ptejte se jí. Pokud si nejste v posteli jistý, kupte si knížky, které vás můžou inspirovat i navést na správnou cestu.

934947:gallery:true:true

3. Nudíte se

Průzkumy tvrdí, že víc než desetina Češek si sex moc neužívá a je nespokojená se svým partnerem. Nuda v posteli je ale zabiják vztahu, který tam vůbec nepatří. Samozřejmě vášeň jako v prvním půlroce to už nikdy nebude, ale to neznamená, že si musíte vystačit s jednou polohou, stejným rytmem a třemi oblíbenými doteky na těch „správných místech“.

Rada pro oba:
Možná je problém v tom, že máte pocit, že svého muže znáte jako svoje ponožky a stejně tak on vás. Vyveďte se vzájemně trochu z konceptu a naučte se překvapovat. Vraťte se ke staré dobré předehře, vyzkoušejte nové polohy, neobvyklé místo k milování nebo hru na sexuchtivého údržbáře. Pomůže i pár dnů odloučení, takže si vyjeďte na víkend nebo i týden bez partnera. Vsadím se, že pak se na něj vrhnete s mnohem větší vášní a touhou.

Otázka pro sexkoučku Julii Poupětovou

908569:gallery:true:trueJe sex ve vztahu důležitý
„Každý člověk má jiné potřeby a hodně záleží na tom, co každý z partnerů považuje za sex a jaký druh vztahu mezi sebou partneři mají. Některé vztahy stojí na sexu – často to jsou milenecké. V některých je sex přirozenou součástí, a přitom se partneři k ničemu netlačí. V jiných se partner miluje, aby vyhověl tomu druhému. Některé jsou asexuální a oběma to tak vyhovuje. Osobně bych řekla, že ve vztahu je mnohem důležitější než sex určitá forma intimní komunikace, ať už si pod tím partneři představují cokoli. Při této komunikaci odhalujeme partnerovi něco, co většinou před druhými spíše schováváme a co nás tak trochu obnažuje. Mít možnost se občas jakýmkoli způsobem odhalit a zažít u toho blízkost druhého člověka je myslím daleko důležitější než stereotypní střídání pohybů a pozic.“

Nejčastější postelové komplexy:

Každého trápí něco jiného, ale málokdo se bez mindráků úplně obejde. Ale něco jiného znervózňuje muže a něco jiného ženy.

Muži

1. Velikost a tvar penisu
Řeší to každý muž, porovnávají, přeměřují a doufají, že ten jejich je nejlepší.

2. Předčasná ejakulace
Strach z toho, že chlap vyvrcholí příliš brzy, prožívá spousta mužů. Každý se spíš pyšní historkou, že se vydržel milovat celou noc, a nebude se chlubit tím, že za dvě minuty bylo po akci.

3. Že vás neuspokojí
A my, abychom jim udělaly radost, předstíráme orgasmus o sto šest.

932268:gallery:true:true

4. Že ho budete srovnávat s ex
Hrůza, že by váš ex mohl být vybavenější, schopnější a výkonnější, sedne čas od času na každého chlapa. Takže nikdy nahlas nesrovnávejte!

5. Že se vám nebude líbit

I když to tak na první pohled nevypadá, i muži řeší, jestli se vám jako chlap líbí a co říkáte na jeho tělo.

Ženy

1. Nemožné tělo
V tomhle jsme trochu monotematické a řešíme jen jedinou věc: jestli nejsme tlusté, hubené, málo nebo moc prsaté, budeme se mu líbit… Přitom pánové shodně tvrdí, že když už jsou v ráži, je jim naše celulitida srdečně fuk.

Autor: Majka Vinická, Kbak