Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

10 největších mýtů o vztahu muže a ženy

Fotografie
23. května 2009 | 05:00

Jako by nestačilo, že už tak je někdy domluva mezi muži a ženami skoro nemožná. Pánové něco říkají, ale dámy slyší něco úplně jiného. Ženy nic neříkají a myslí si, že je přeci mužům naprosto jasné, co mají dělat.

A když se k tomu ještě přidají vžité pověry, je to skoro smrtící kombinace. Odhalte s Bleskem 10 největších mýtů o vztazích.

1. Stydlivá žena, průbojný muž

Muž musí dobývat, žena musí být ta, která jen pasivně podléhá... To je pohádka z předminulého století, která už dávno neplatí! Přesto je zakořeněna v podvědomí mnohých mužů, kteří si myslí, že by oni měli první oslovit ženu a řídit celý proces namlouvání. Dnešní ženy jsou však jiné – mnohem komplikovanější než jejich prababičky. Své životy si již řídí sami a mnohdy mnohem průbojněji než muži!

2. Žena, která říká ne, myslí ano

Podle některých pánů dámy schválně »mlží«. Řadu neutrálních signálů (náhodný dotek či úsměv) mnohdy považují za výzvu se sexuálním podtextem. Souvisí to s jejich představou, že se ženám líbí dominantní muži. Ty ve skutečnosti milují mužskou rozhodnost a nadvládu nad jinými muži, ale ne nad nimi samotnými! Proto když žena říká muži ne, myslí tím opravdu ne. Ne je prostě ne!

3. Muži chtějí sex víc než ženy

Jednoduché vysvětlení mýtu zní - ženy prostě nemají tolik času zaobírat se myšlenkami na sex. Většina má kromě práce na starost domácnost a děti a s večerem jsou jednoduše vyčerpanější. Svou roli hrají i hormonální výkyvy v průběhu ženského cyklu. Záleží jen na mužích, jak jsou schopni svým polovičkám práci ulehčit.

4. Šťastné páry mají pokaždé dobrý sex

Žhavý a nezapomenutelný sex je stejně jako blouznící zamilovanost malá past přírody, která spojuje lidi za účelem rozmnožování. Obvykle vyprchá v okamžiku, kdy je úkol splněn. Kvalitní vztah mezi opačnými pohlavími se musí budovat léta a je založen na zcela jiných věcech.

5. Byl mi nevěrný, už mě nemiluje

I když vás partner podvede, neznamená to nutně, že vás nemiluje. Jen přestal respektovat vás a nepsanou dohodu, předpokládající věrnost. Některou oblast vztahu jste asi zanedbali, zkuste zlepšit vzájemnou komunikaci a věnujte větší prostor společně trávenému času.

6. Ženy nemají rády porno a drsný sex

Ne všechny ženy touží po posteli s lístky růží, romantických vzkazech nebo jemných dotecích. Některé si naopak potrpí na prostopášné, bujaré, hříšné hrátky. Každý, kdo si myslí, že jsou to jen muži, kterým hlavou víří extrémní fantazie, je na velkém omylu. Hluboká duše ženy je ještě nevyzpytatelnější...

7. Muži jsou vždy připraveni

Sedmnáctiletý »zajíček « asi ano. Jakmile ale odroste a přiblíží se třicítce, stanou se pro něj stejně důležité i jiné oblasti života, které jeho mužskou touhu po sexu trochu utlumí. Práce, stres, složenky, hádky... To všechno je důvodem, proč už nemyslí na sex čtyřiadvacet hodin denně jako v sedmnácti.

8. Zkušení vždy vědí, jak potěšit

Je pravděpodobné, že zkušenější milenci, budou při postelových hrátkách lepší. Ovšem pokud je žena do někoho »zblázněná«, nemusí to být ložnicový král a zažije s ním ten nejlepší sex, jaký dosud měla. Není to jen přesná znalost erotogenních zón, co dělá z lásky a milování tu nejkrásnější věc na světě...

9. Plánování sexu je špatná věc!

Touha a vášeň jako spouštěč spontánního milování vydrží maximálně rok. Neznamená to, že už nikdy nezažijete to, co na začátku. Musíte se ale naučit být rafinovanější a partnera překvapovat. Na sex plánovaný na pátek se můžete těšit celý týden a máte i dostatek času na přípravu nějakého překvapení.

10. Žena a muž se nepřátelí

Zeptejte se svých dětí, s kým se kamarádí. Na 100% zjistíte, že mají přátele jak mezi chlapci, tak děvčaty. Na pohlaví zas tak nezáleží, i když některé věci je si lépe osvětlit již na začátku. Přátelství je otázka času, trpělivosti a společného vyladění. A takové přátelství je strašně obohacující!

Autor: kava