Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Po jaké době mají Češi sex s novým partnerem?

V Itálii můžete u zubaře platit i sexem
16. května 2009 | 05:00

Jak dlouho se v průměru znají Češi s novým partnerem, než se poprvé pomilují? Na tuto otázku jsme se zeptali v rámci našeho exkluzivního průzkumu Sexuálního chování obyvatel ČR.

Ukázalo se, že muži většinou pospíchají, aby si partnerku otestovali v posteli, zatímco ženy dělají spíše drahoty!

39 % žen nechá podle průzkumu svého partnera čekat na sex dále než dva měsíce! Muži jsou v tomto směru mnohem netrpělivější, 46 % mužům stačí jen dvoutýdenní známost a už by »šli na věc«. Jak nám řekl sexuolog Petr Weiss, je to dáno pravděpodobně tím, že si ženy podvědomně stále vybírají »nejlepší geny« pro možné početí potomka a muži jsou stále těmi lovci, kteří musí na »svou kořist« rychle zaútočit.

ZA JAK DLOUHO SE POPRVÉ MILUJEME S NOVÝM PARTNEREM

Po jaké době se poprvé s novým partnerem milují muži?
Autor: Blesk

Po jaké době se poprvé s novým partnerem milují muži?

Po jaké době se poprvé s novým partnerem milují ženy?
Autor: Blesk

Po jaké době se poprvé s novým partnerem milují ženy?

Průzkum ale také potvrdil, že sex s novým partnerem je velice individuální. Takže i když 46 % mužů chce sex hned po dvou týdnech, vysoké procento mužů (25) si klidně počká tři týdny až měsíc a 29 % vydrží více než dva měsíce! U žen je to podobné. Nejpočetnější skupina žen (39 %) sice je pro delší oťukávání – přes dva měsíce, ale jen o málo početnější skupina žen (37 %) dělá drahoty jen tři týdny až měsíc a 24 % žen potřebuje k prvnímu sexu jen dvoutýdenní lhůtu.

To, co nám zůstává od přírody stále společné, je, že si neděláme přílišnou starost s přípravou na první milování s novým partnerem. Nejčastěji se prostě jen osprchujeme či vykoupeme. Ženy se častěji než muži oholí, což je skutečně novinka posledních desetiletí, případně se oblečnou do sexy prádélka.

Jak naznačit novému partnerovi, že se chcete milovat?

Na otázku: Jak si představují nejlepší začátek milování?, zněly v našem průzkumu tři nejčastější odpovědi: svedením partnerem či partnerkou (50 %), náhlým vzplanutín vášně (49 %) a romantickou večeří (46 %). Proto není třeba příliš váhat: čekáte-li oba na to samé, pak vezměte iniciativu do vlastních rukou! A nevíte-li stále jak, pak vám dáme pár zaručených tipů:

• Nenápadně se svého partnera či partnerky dotýkejte! Využijte každé příležitosti, kdy se ke svému protějšku můžete přiblížit a jen tak jakoby omylem se o něj otřete. S každým dotykem se bude stupňovat vaše vzájemná touha! Až to již nebudete moci vydržet, prostě se přimáčkněte a už se neodlepujte.

• Při hovoru se každý dívá do očí, vy se zkuste upřeně dívat na ústa toho druhého. V okamžiku, kdy si toho všimne, určitě pochopí, co za signál to vysíláte. Jemně tak vlastně vybízíte svého partnera či partnerku, aby to byl on či ona, kdo nakonec převezme iniciativu.

• Složte svému protějšku nějaký pěkný kompliment. Jistě má ty nejkrásnější oči na světě a neodolatelný úsměv.. Pak se na chvíli odmlčte a počkejte, chytí-li se.

• Nenápadné sexuální narážky nejsou příliš žádoucí při flirtování, ale v okamžiku, kdy již chcete přistoupit k intimnostem neuškodí. Důležité je ale odhadnout náladu a temperament toho druhého, aby se příliš nevylekal!

• Přestože se vracíte z romantické večeře pozdě, pozvěte svůj protějšek k sobě domů »na kávičku«. Je to dost jasný signál a jestli pozvání přijme, pak si společně jistě nebudete prohlížet album známek