Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Ženy, tohle vadí vašim milencům!

K přenosu oparu nedochází jen přímým kontaktem se slinami a výměšky. Nakazit se můžete i potřísněnými prsty nebo předměty.
23. května 2009 | 05:00

Jsou čeští muži zaměřeni jen na svůj požitek nebo je zajímá i to, co prožívá jejich partnerka? Možná se budete divit, ale skutečně to nejsou jen líní povaleči a hrubiáni, ale také gentlemani a ti, kteří ocení vaši pomoc v okamžiku, kdy se jim nedaří... Ale co je skutečně trápí v partnerském sexuálním životě?

MAJÍ MÁLO SEXU

56,8 % mužů je podle výzkumu Češi a sex 2009 nespokojeno s četností milování. Počet nespokojenců se začíná navyšovat s 30. rokem věku, po 59. roku číslo zase klesá. Není divu, jsme přece jen živočichové této planety s jedním stále ještě jasně vymezeným cílem – rozmnožovat se. A muže to trápí také proto, že ženy jsou skutečně jiné a shoda s nimi asi nebude nikdy možná. Trochu víc pracují, trochu víc jsou unavené, děti je také zlobí víc, pak logicky zbývá trochu méně času na dovádění. Trvá-li sexuální apatie partnerky i ve dnech volna, může se za její sníženou sexuální touhou skrývat i jiná příčina. Neshody s partnerem, celková psychická nepohoda, negativně na touhu působí také obezita, podvýživa a anorexie.

• Pomoc: Pociťujete-li ve svém sexuálním životě skutečně nespokojenost, pak o svých problémech musíte začít s partnerkou mluvit. A to dříve, než vás napadne řešit problémy přesunem do jiné postele!

KDYŽ ŽENA NEMÁ ORGASMUS

Skutečně nejsou naši muži jen líní povaleči a hrubiáni! 16,8 % z nich se zajímá o to, co jejich žena v posteli prožívá a dokonce se potom trápí a vymýšlí, jak to udělat pro příště lépe... Více se starají muži v trvalém partnerském svazku, než mladí zajíčci, kteří raději loví na kusy. Počet starostlivých by mohl být samozřejmě ještě větší, ale díky za každého muže, který ví, že nejlepší sex je ten, při kterém se v jakékoliv ženě probouzí dravá lvice...

• Pomoc pro pány: Někdy není potřeba se tolik trápit, když nemá vaše partnerka orgasmus. Ona nespěchá na vrchol, a víte-li, že si milování užívá jako celek, pak věřte, že je spokojená, když na něj doputujete vítězně i sám. Nikdy ale nezanedbávejte orální sex! Pomoc pro ženy: Najděte si všechny muže z této procentní skupiny! Pozorný milenec bude jistě i pozorný partner a dobrý otec vašich dětí.

JEJICH VLASTNÍ SLABOST

S přibývajícím věkem je přirozené, že dosahování erekce trvá déle. 11,7 % českých mužů s tím má trvalý problém. Pohlavní úd při ní již není tak tuhý, jako býval, i k vyvrcholení dochází později. Jedná se o normální změny, které mají souvislost se stárnutím a které by se neměly zaměňovat za erektivní dysfunkci. Ta bývá u mužů často příznakem nějakého jiného zdravotního problému a neměla by se podceňovat! Některé případy jsou způsobeny pouze psychickými problémy, většina má ale organický základ. O erektivní dysfunkci se jedná tehdy, když každý třetí pokus o pohlavní styk není úspěšný a způsobuje to frustraci obou partnerů.

• Pomoc: Trpíte-li erektivní dysfunkcí, pak byste měl vyhledat odbornou pomoc. Muži ale často přicházejí k lékaři až po několika letech trvání problému a neuvědomují si, že je příznakem jiného tělesného onemocnění (vysoký krevní tlak, cukrovka, roztroušená skleróza, »vysoký« cholesterol, nežádoucí účinek jiných léků) a že existují vhodné léky k odstranění buď příčiny, a nebo příznaku jejich poruchy. Pokud o svém problému nechcete hovořit se svým praktickým lékařem, existuje možnost vyhledat mnohem anonymněji radu nejen sexuologa či urologa, ale také psychiatra- sexuologa.

NEZÁJEM ŽENY O SEX

11,2 % dotázaných mužů si stěžuje na nezájem partnerky, a to překvapivě především ve věkové kategorii 25–34 let. To je zajímavé, že se s největším množstvím nespokojených setkáváme v období největšího životního rozkvětu... Způsobené je to naším stylem života, nestíháme udělat si čas a volnou chvíli sami pro sebe, natož čas na kvalitní odpočinek a hluboký prožitek s někým druhým.

• Pomoc: Relaxace, přemýšlení a třeba tantrická kamasútra. Vždycky je možné své životní síly napnout a dostat je do ještě vyšších a krásnějších sfér.


LZE KONTROLOVAT PŘEDČASNOU EJAKULACI?

Předčasná ejakulace je nejčastějším mužským problémem a to již od dětství. Většina mužů však s nabýváním zkušeností získá i větší kontrolu nad vrcholem svých slastí. Problémy nemívají ti, kteří si sex umějí užít, nesoustředí se na podávaný výkon a uvolní se. Především udržují intimitu s partnerkou, která umí přizpůsobit své pohyby podle tempa muže - zpomalí tam, kde on začne pospíchat a obráceně. Mezi technické tipy patří silný stisk žaludu mezi palcem a ukazovákem při blížícím se vyvrcholení. Technika »start-stop« zas znamená, že penis je drážděn delší dobu, ale dráždění je vždy přesně v okamžiku blížící se ejakulace zastaveno. Nezvládnete-li to spoluprácí duše s tělem, pak vám může lékař předepsat léky, které však mají vedlejší účinky (anxiolytika, neuroleptika). Také můžete použít místně působící znecitlivující prostředky (spreje, masti, gely).

Autor: kava