Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Podvodník z Tinderu okradl ženy po celém světě o desítky milionů dolarů. A je na svobodě!

10. února 2022 | 06:00

Na Tinderu se seznamoval s dívkami po celém světě, vždy se s nimi sblížil a následně je okradl. Nyní už to jsou miliony dolarů. Jak se mladému Izraelci povedlo obelhat desítky žen a jak je možné, že mu věřily, že se jedná o dědice diamantového impéria? Byl skutečně mazaný, přesvědčte se sami!

Možná jste si všimli, že na americké platformě Netflix přibyla novinka, která se jmenuje Podvodník z Tinderu. Od svého zveřejnění se okamžitě stala velmi probíraným tématem a hitem internetu. Popravdě – není se čemu divit. Jedná se totiž o dokument založený na skutečné události z prostředí jedné z nejznámějších seznamek dnešní doby – z Tinderu.

Na Tinderu se denně seznamují stovky a tisíce lidí po celém světě. Platforma umožňuje seznámení lidem, kteří v běžném životě neměli to štěstí nebo čas potkat někoho, s kým by jim bylo dobře. Přesně takhle to měla i Cecilie. Jedna z hlavních postav příběhu.

Začátek jako z pohádky...

Cecilie se v aplikaci seznámila s pohledným a milým mužem Simonem Levievem (vlastním jménem Shimon Yehuda Hayut). Jeho profil byl plný luxusních výletů, drahých aut, exkluzivního oblečení. Sám se prezentoval jako dědic diamantového impéria LLD Diamonds. Cecilii pozval na první rande, na něm ji oslnil luxusní večeří a svým kultivovaným chováním a šarmem. Vše nasvědčovalo tomu, že Simon je dobře zabezpečený, pracovně vytížený, ale i přes to si život velmi užívá. Netrvalo dlouho a Cecilie jeho kouzlu propadla. Za pouhý měsíc ale nabral vývoj jejich vztahu tak trochu jiný spád. Simon začal mít – údajně – velké problémy. Jeho nepřátelé ho pronásledovali, vyhrožovali mu, a tak v rámci své bezpečnosti nemohl manipulovat se svými penězi. Cecilii jakožto svou partnerku požádal o dočasnou finanční výpomoc. Milá blondýnka neváhala ani chvilku a Simonovi půjčila své úspory. Nebezpečná situace jejího nového přítele se však nezlepšovala, a tak ji nabádal, aby si peníze pro něj začala půjčovat v bankách a ve větším množství. Mladá Cecilie neměla důvod se domnívat, že by její šarmantní a zámožný přítel mohl být podvodník, a tak se zadlužila několika sty tisíci dolarů. Záhy ale banky začaly své peníze vymáhat zpět a Simon se k vrácení peněz moc neměl.

Video se připravuje ...
Čínský horoskop 2022 - Láska a vztahy • VIDEO: Videohub

Další výraznou postavou příběhu je Pernilla. Opět velmi půvabná a samostatná žena. I ta na seznamovací aplikaci potkala Simona, velmi ji zaujal. Netrvalo dlouho a Simon si s Pernillou sjednal první schůzku. Podle slov Pernilly si den opravdu moc užili, ale nepřeskočila jiskra. A tak místo partnera našla dívka v Simonovi velmi dobrého přítele. To fungovalo i opačně. Psali si, občas se viděli nebo šli společně na párty. Zanedlouho však nastala velmi podobná situace jako u Cecilie. Divák už tuší, kam to celé vede. Bohužel Pernilla netušila nic. Když ji přítel, který byl – údajně – v nouzi a jemuž šlo téměř o život, poprosil o pomoc ve formě zapůjčení peněz, Pernilla neváhala a v domnění, že pomáhá svému příteli, mu je půjčila. Situace mezi Simonem a jeho nepřáteli se přiostřovala. A s tím samozřejmě souviselo i další naléhání na Pernillu, aby mu půjčila peníze, což opět udělala.

Kruté prozření

Po nějaké době si obě ženy připustily, že nejspíš byly obelhány podvodníkem. Pochopily, že Simon nebude nejspíš izraelský milionář, ale obyčejný podvodník a lhář. Situace se u obou žen vyostřila natolik, že bylo na čase jít s pravdou ven. Uvědomily tedy úřady, investigativní novináře a slibovaly si od toho, že už žádnou ženu neobalamutí. Vyšetřování novinářů odhalilo další a další dívky, které měly se Simonem obdobnou zkušenost. Půjčoval si peníze od jedné, aby mohl hýřit s druhou. Tento vzorec se opakoval. 

Simon byl nakonec dopaden, ale v izraelském vězení si odseděl jen pár měsíců a pak byl propuštěn na svobodu. Dívky si totiž peníze půjčovaly na své jméno a Simonovi poskytovaly své kreditní karty. A to dobrovolně. Nebyl tudíž spáchán další zločin, za který by mohl být trestán. 

Od dokumentu si dívky slibují, že se podobná situace už nebude opakovat. Smutným závěrem filmu jsou fakta, která uvádí, že si podvodník napůjčoval a utratil více než 10 milionů dolarů. Nyní je Simon na svobodě a dál si užívá svůj život na vysoké noze. Některé dívky však budou své dluhy splácet skutečně velmi dlouho. 

Dokument odhaluje, jak zkreslená může být realita na seznamovacích aplikacích a jak jednoduše lze někoho obelhat. Pokud jste tuto novinku neviděli, určitě vám ji vřele doporučujeme. Zpracování je velmi povedené, i když obsah je velmi smutný.

Autor: Lucie Piedová