Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matky bojovnice. Jsou na všechno samy, ale nehroutí se!

Jitka Boho
6. srpna 2021 | 06:00

Výběr partnera, nespokojenost ve vztahu nebo spousta jiných okolností vedou mnohé ženy k tomu, že vychovávají své děti samy…

Tato životní situace s sebou nese mnoho výhod i negativ. Single matky mají větší osobní svobodu, nemusí dělat kompromisy, rozhodují o všem samy, vychovávají děti podle svého nejlepšího svědomí. Na druhou stranu je tíží obrovský pocit zodpovědnosti, například v tom, že jsou na všechno samy od financí po čas pro sebe. Představujeme vám tři ženy, single matky, které jsou bojovnice a které nepřijaly stigma, že být samoživitelkou znamená být závislá na sociálních dávkách. Jejich velkou motivací jsou jejich děti a také to, že toho chtějí v životě ještě hodně zažít!

JITKA BOHO (29), ČESKÁ MISS 2010, ZPĚVAČKA: Nikdy jsem nelitovala

V říjnu 2019 jste oznámila rozchod se svým manželem. Bylo těžké udělat tento krok?

Ano, nebylo to jednoduché, ale situace pro mě byla natolik vážná a nebylo to poprvé, proto jsem věděla, že je to moje finální rozhodnutí. Už jsem se nechtěla vracet a nikdy jsem toho nelitovala. Chtělo to odvahu a odhodlání. Výhoda byla v tom, že jsem měla podporu rodiny. Odchod byl proto jednodušší. Měla jsem našetřené peníze a dokázala se o Rozárku postarat.

Podílí se váš bývalý partner na výchově dcerky, přispívá i finančně?

Já mám Rozárku ve své péči, máme spolu dohodu ohledně hlídání, většinou si ji bere jednou za 14 dní na víkend, o prázdninách i déle. Na výchově i financích se exmanžel podílí, jde o základní finance, které mi pomůžou pokrýt školku a školkovné. Po téhle stránce problém není.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Lucie Ulmanová