Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rozchodové hlášky, které slyšet nikdy nechceme!

  • 19. září 2021 | 06:00

    Rozchody jsou náročné pro každého. Zdaleka ne všichni pak jednají férově a někteří řeknou cokoli, jen aby z nepříjemné situace snadno vybruslili.

  • Nebyl by z nás ideální pár

    Tak tohle klišé jsem si kdysi dávno vyslechla od jednoho muzikanta nejmenované punkové kapely. V překladu to znamenalo: „Nevaříš svíčkovou, nechceš se mnou o víkendu chodit pařit, tak nazdar! V záloze mám další holky, které čekají, až jim napíšu.“ Popravdě, kdyby mi tenkrát napsal do esemesky přesně tohle, alespoň trochu bych si ho mohla vážit za upřímnost, kterou se tak chvástal. Z toho plyne poučení, že když vám tohle někdo řekne, znamená to, že se k sobě nehodíte, každý chcete od života něco jiného.

  • Nejsem připravený na vážný vztah

    Asi si řeknete, že tohle může holce sdělit jen kluk, který má celý život teprve před sebou, a proto si ho chce zatím vychutnávat plnými doušky bez závazků. Tak ne! Tuhle neskutečnou blbost dokáže z úst vypustit klidně i muž v pokročilém věku. Otázkou je, co ho k tomu vede. Zastydlá puberta, nebo snad krize středního věku? Někdy to říkáme i my, když si ještě léčíme zlomené srdce z předchozího vztahu. Ale přiznejme si to – pravým důvodem je, že prostě nemáme dost velký zájem. Přece když potkáte muže svých snů, je vám úplně jedno, kdy to přijde. Lásku si nemůžete naplánovat, ta přichází, i když se vám to zrovna nehodí.

  • Je to mnou

    Vlastně říká pravdu, protože to byl jeho nápad se rozejít. Ale už opomněl, že je to taky tak trochu vámi. Kdybyste pro něj byla dokonalá partnerka, tak by vás přece neopouštěl. Ano, může spadnout do nějakých vážných problémů, třeba do závislosti na drogách, alkoholu nebo těžkých depresí a nechce vás stáhnout ke dnu také. Jenže ve většině případů to tak horké není a jen vám nechce říct, že mu na vás něco vadí. Takže veškerou vinu svede na sebe, protože je to pro něj jednodušší. Vlk se nažral a koza zůstala celá.

  • Zasloužíš si někoho lepšího

    Buď má tak strašně nízké sebevědomí a měl by si to jít radši rovnou hodit, nebo je zkrátka pěkně vyčuraný. A spíš bych se přikláněla k té druhé verzi. Ať už vám třeba nechce ublížit, nebo chce zmírnit vaši negativní reakci, říká to jen proto, aby nebyl za mizeru. Svou zbabělost pak skrývá za žvásty, že to dělá hlavně kvůli vám, protože by váš život s ním stál za starou bačkoru a tak dále. Dost možná ho třeba už za týden potkáte s jinou babou. Myslíte si, že i jí tvrdí, jak moc je pro ni komplikovaný? Ani omylem!

  • Dáme si pauzu

    Kolikrát jste tohle slyšela? Jde totiž snad o nejběžnější rozchodové klišé, a ten, kdo ho vypustí do éteru, má velký problém s rozhodováním, neumí na rovinu říct, co chce. Nebo to ví, ale nemíní to řešit. Nejlíp, aby se všechno vyřešilo za něj. A tak navrhne pauzu, protože je to méně drsné než úplný konec a zároveň si myslí, že má stále otevřená vrátka.

  • Můžeme zůstat kamarádi

    Cože! To je rána přímo do živého. Když k někomu něco cítíte, tak s ním asi těžko budete chodit do kina nebo na kafe jakoby nic. Tady platí pravidlo: Sejde z očí, sejde z mysli. Proto se naopak potřebujete chvíli nevídat, abyste mohla své srdce vyléčit. Čas pak ukáže, jestli s tím člověkem chcete mít vůbec něco společného i bez vztahu. Ve skutečnosti ale ani on netouží s vámi po rozchodu navázat nevinné přátelství. Buď nechce, abyste na něj byla naštvaná, což stejně budete, nebo by rád s vámi udržoval přátelství s výhodami. To by ale bylo jen sebemrskačství.

  • Anketa

    JIŘINA ( 52 ):

    Chodila jsem s o patnáct let mladším partnerem, který mi jednoho dne řekl: „Jsi úžasná ženská, ale já potřebuji mladší, se kterou bych mohl mít děti.“ A nemá je dodnes. Jinak jsem si vyslechla i věty: „Já si tě nezasloužím. Máš na lepšího, než jsem já.“

    EVA ( 5 0 ):

    „Nejsem připravený na vážný vztah.“ Když se pak za necelý rok ženil, přijel mi říct, že byl blbec a všeho lituje. Já byla naopak šťastná, že už s ním nejsem.

    HANKA ( 49 ):

    Co jsem sama při rozchodu řekla: „Už jsme došli na konec cesty.“ „Nemám ti víc co nabídnout.“ „Nejsi muž pro mě.“

    DENISA ( 32 ):

    Před časem jsem měla románek se svým kolegou z práce, který to celé ukončil větou: „Nejsem vhodný typ na vážný vztah.“ Přitom brzy poté začal chodit se slečnou, ke které se později i přestěhoval.

     

    Další zajímavé články naleznete v novém čísle Blesku pro ženy. Seženete ho na stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat v našem iKiosku ZDE >>>  

     

     

Autor: Štěpánka Bínová
Klíčová slova:  rozchod, partner, hádky, vztahy, hlášky
Diskuse ke článku
.