Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

15 věcí, které na mužích nezměníte. I když byste chtěla

  • muzi
    29. září 2020 | 06:00

    Každý muž má své chyby a zvyky, s kterými nehnete, i kdybyste se na hlavu stavěla. Proto je lepší se s nimi smířit, nebo – jak se říká – jít od toho. 

    My ženy si často namlouváme, že dokážeme muže změnit k lepšímu. I já si to myslela pokaždé, když jsem skočila rovnýma nohama do nového vztahu. Ano, drobné zlozvyky a vady napravitelné jsou, ale pokud je váš partner „bordelář“, uklízet ho nikdy nenaučíte. A jestli si libuje ve lhaní, tak s tím také nic nenaděláte. Co ještě na své drahé polovičce v žádném případě nezměníte? 

  • Povaha a vlastnosti

    muzi
    Autor: istock.cz

    Hlavní povahové rysy máme všichni dané částečně už geneticky. Zbytek projevů, zvyků a vlastností se formuje během dětství a v pubertě. Jakmile chlap dosáhne věku třiceti let, s jeho charakterem už nic neuděláte. Jsou to vlastně věci, které dělá bez rozvažování, zcela automaticky. Takže, pokud má tendenci vybouchnout kvůli každé maličkosti, i když vám stokrát slíbí, že se změní, s největší pravděpodobností se to nestane. Je to stejné, jako kdybyste introverta nutila k veřejnému vystoupení před plným sálem. 

  • Jeho vztah s matkou

    muzi
    Autor: istock.cz

    Jestliže má váš muž velmi blízký vztah s matkou a radí se s ní o každé maličkosti, nemyslete si, že se to časem změní. Na druhou stranu jeho vztah k matce vypovídá o tom, jak se bude chovat k vám. Chodit s mamánkem, který není, obrazně řečeno, schopen přestřihnout pupeční šňůru, snadné rozhodně nebude. Pokud tedy toužíte po vztahu jen vás dvou a o nikom dalším, mamánka raději pošlete k vodě a najděte si samostatného a nezávislého chlapíka. 

  • Koníčky a záliby

    muzi
    Autor: istock.cz

    Pokud byl muž v době, kdy jste ho poznala, vášnivý fanda do fotbalu, uvědomte si, že se to s věkem rozhodně nezmění. Fotbalový míč tady bude s vámi. Proto si rozmyslete předem, zda jste ochotná do takového vztahu vstoupit. Nemá smysl vůbec bádat, co na tom fotbale vlastně má. Raději se pokuste záliby svého muže alespoň trochu sdílet. To samozřejmě neznamená, že byste si měla koupit kopačky a přetvařovat se. Ale občas s ním zajít na nějaký zápas byste asi zvládla. 

  • Necit pro módu

    muzi
    Autor: istock.cz

    Vkus a styl jsou věci, které nezměníte, i kdybyste se rozkrájela. Jestli si libuje v ponožkách v sandálech, možná si je kvůli vám nevezme, ale když vyrazí sám, určitě mu tento úžasný módní doplněk, který je českou specialitou, chybět nebude. Pokud váš muž nemá cit pro módu, nenaučíte ho tomu. Můžete mu ale poradit a vybírat oblečení, a když bude tvárný, poslechne vás. Rozumět módě ho ale skutečně nenaučíte.

  • Priority

    muzi
    Autor: istock.cz

    Některé ženy vstupují do vztahu s mužem, pro kterého je hlavní kariéra, s naivní představou, že jakmile přijdou na svět děti, změní se částečně i jeho priority, a i on začne upřednostňovat rodinu. Opak je ale pravdou. S dětmi jsou celé dny samy a tatínek se s nimi pomazlí večer, než jdou do postele. 

  • Jak dbá o pořádek

    muzi
    Autor: istock.cz

    Jde-li o bordeláře, anebo naopak o maniaka přes úklid, se projeví celkem brzy. Oba tyto extrémy jsou strašné. Moje kamarádka měla manžela, který každý den bílou rukavičkou přejel nábytek s tím, jestli je utřený prach. Můj přítel zase odkládá věci, kam ho napadne. Nedokáže nic vyhodit a vše se mu hodí. Nebudu vám popisovat, jak vypadá jeho garáž. Mou dceru dokonce pobavil tím, když na odpolední procházku přišel s kladívkem v kapse u bundy. Den předtím ho potřeboval a z bundy ho nějak pozapomněl vyndat. Prý aby ho našel. Mějte na paměti, že muž je dospělá osoba a ne dítě, které můžete naučit uklízet si pokojíček.

  • Jeho přátele

    muzi
    Autor: istock.cz

    Muži jsou často se svými kamarády spjati ještě více než my ženy se svými kamarádkami. Pokud vám jeho kamarádi nevyhovují, je to zásadní problém, a ne žádná maličkost. Vaše drahá polovička se s nimi stýkat nepřestane jen proto, aby vám udělala radost. 

  • Tendence lhát

    muzi
    Autor: istock.cz

    Jestliže jste jednou zaznamenala, že vám muž lže, věřte, že se to bude opakovat. I když vám bude přísahat, že už nikdy víc nezalže, nevěřte mu. Tendence ke lži a podvádění je zakódovaná hluboko v lidském podvědomí a člověk s tím nikdy nepřestane. Znala jsem jednoho chorobného lháře, který si vymyslel i smrt svých rodičů, aby byl zajímavý a my ho s kamarádkou politovaly.

  • Sklon k hrubiánství

    muzi
    Autor: istock.cz

    Hrubé chování je zcela neodpustitelné. Pokud je na vás muž hrubý, ať už slovně nebo dokonce fyzicky, nemá smysl doufat, že se jeho chování změní. Dokonce i v případě, že se vám později omlouvá a projevuje lítost, nevěřte mu. Bude se to opakovat. 

  • Žárlivost

    muzi
    Autor: istock.cz

    Tady je to jasné. Pokud někdo chorobně žárlí, je to věc, kterou pravděpodobně nezměníte. Ano, pár týdnů či měsíců se bude snažit a přetvařovat, jak se své žárlivosti zbavil, ale dlouhodobě tento stav není schopen udržet žádný žárlivec. Pokud má žárlení v povaze, vy to nezměníte. A věřte, že určitě nebudete první, která se o to bude pokoušet. Život s žárlivcem je velmi komplikovaný.

  • Chování před kamarády

    muzi
    Autor: istock.cz

    Muži jsou vlastně tak trochu jako malé děti. Rádi se předvádějí, ukazují a mají potřebu zvyšovat si vlastní ego. Ve společnosti kámošů bude prostě machrovat, ale je to normální, takže klid. No a rada pro vás? Nebojujte s větrnými mlýny, ale přijměte tento fakt. Nic s tím stejně neuděláte.

  • Sklony k závislostem

    muzi
    Autor: istock.cz

    Každý den jde z práce do hospody a nasází do sebe pár piv? Nebo nahází nějakou tu korunu do forbesu? Závislosti na alkoholu, hrách, automatech či drogách se sice pomocí odborné léčby dá zbavit, ale je to náročné. Navíc, i pak je takový muž vlastně stále na šikmé ploše, a vy s ním tohle riziko budete podstupovat.

  • Vášeň a libido

    muzi
    Autor: istock.cz

    Na začátku vztahu má téměř každý chlap stále chuť na sex a libido má na vrcholu. Jak to má opravdu, se pozná zhruba po roce, poté, co přestanou fungovat hormony zamilovanosti. Pokud je váš sexuální apetit odlišný a vy nepotřebujete pohlavní styk třikrát denně, nic s tím nenaděláte. Zrovna tak, pokud jste aktivní vy, a jeho bolí jednou hlava a podruhé noha.

  • Sklony k nevěře

    muzi
    Autor: istock.cz

    Než jste se poznali, tak měl na každém prstu hned několik žen? Pokud má váš muž za sebou bohatou minulost plnou úletů a nevěr, je pravděpodobné, že bude v záletech dál pokračovat. Je-li to pro něj něco jako záliba, nečekejte, že se to kvůli vám změní. Možná zpočátku, ale časem se ke svému „koníčku“ stejně vrátí. 

  • Náboženství

    muzi
    Autor: istock.cz

    Jsou případy, kdy se muž kvůli lásce své víry vzdal, ale je otázkou, nakolik je to možné, když byl jako věřící vychováván. Náboženství je součástí morálky, a pokud se vaše víra liší, působí to vždy problémy. 

    Článek vyšel v časopise Blesk pro ženy. V aktuálním čísle  si přečtěte velké milostné příběhy 20. století, které se zapsaly do historie. Čeká na vás ale spousta dalších zajímavých článků, nápadů a inspirace. Časopis seženete na stáncích, nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat ZDE.

    titulka Blesk pro ženy, diář
    Autor: red

     

Autor: Jindra Pelikánová, beni
Klíčová slova:  láska, muž a žena, partnerství, vztah
Diskuse ke článku
.