Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Největší chyby na prvním rande! Odborníci prozradili, o čem nemluvit

3. března 2020 | 06:00

První rande je pro většinu lidí stejně stresující jako první den v nové práci. Nevíme, jak se chovat, co si obléknout, o čem mluvit a jak udělat ten nejlepší dojem. Existují také témata, do kterých bychom se neměli vůbec pouštět. Jak na první schůzce uspět a neodradit potenciálního partnera, radí pro Blesk pro ženy pároví terapeuti Tereza Zahrádková a Jan Vojtko.

Cílem první schůzky je se poznat a pochopit, zda to vypadá, že se k sobě budeme hodit, či nikoli. „Lidé věnují přehnanou pozornost pouze povrchní informaci - přitahujeme mě a líbí se mi. Stejně důležité je však zjistit informace o zájmech partnera, o tom, jak tráví svůj volný čas, co dělá za práci a jaký má celkový přístup k životu,“ upozorňuje párová terapeutka Tereza Zahrádková z poradny Therapia.

O expartnerech nesmí padnout slovo

Častou chybou je podle párového psychologa Jana Vojtka, který pracuje v týmu Servis vztahů, mluvení o bývalých vztazích.

Zkuste se vyvarovat povídání o svých ex. Začínat rande povídáním o tom, jak vám vaše bývalá zničila život, není úplně dobrý začátek. Na rande by měl přijít

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Hana Langrová