Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Když mezi kamarádky vstoupí muž: Tyhle ženy s tím mají zkušenost

  • 22. září 2019 | 06:00

    Všechny měly dlouhodobou a skvělou kamarádku. Myslely si, že je nic a nikdo v životě nerozdělí. Ale pak do jejich vztahu zasáhl muž. Osudový muž, který z nejrůznějších důvodů přetrhal možná to nejcennější, co měly – opravdové přátelství. Přečtěte si příběhy žen, které se kvůli ztrátě kamarádky dost natrápily…

    Ve svém životě narazíme na desítky známých, ale opravdových přátel najdeme většinou jen pár. Mít opravdovou kamarádku, na kterou se můžeme kdykoli spolehnout a která při nás stojí za každých okolností, je dar, který bychom měly opečovávat. Jenže někdy nám život zamíchá kartami tak, že i celoživotní přátelství je najednou ve velkém nebezpečí… Co vše se může odehrát, když vás nebo vaši kamarádku ovlivní city k nějakému muži?

     

  • Tuhle zradu jí asi nikdy nedokážu odpustit

    nejlepší kamarádka
    Autor: istock


    Petra se od své nejlepší kamarádky Radky dočkala asi toho největšího podrazu, který vám kamarádka může udělat. Petře přebrala chlapa. „Je to fakt šílené. Myslíte, že je to vaše spřízněná duše, ví o vás vše, a věříte, že vás nikdy nezradí. Jenže pak se zamilujete bláznivě do muže a místo toho, aby vám ho přála a prožívala s vámi štěstí, sprostě ho tajně sbalí,“ svěřuje se Petra a pokračuje: "Vím, že byla dlouho sama a strašně si přála také konečně použitelného chlapa. Ale ani ve snu by mě nenapadlo, že si udělá zálusk zrovna na toho mého. Stalo se to v den, kdy jsme měli s Jirkou vyrazit na jeden koncert. Bohužel jsem ulehla s angínou a bylo by škoda, aby drahý lístek propadl. A tak jsem řekla Radce. Byla nadšená. Když mi pak druhý den přišla zpráva od jiné kamarádky, že je viděla jít po koncertě k Jirkovi domů, myslela jsem, že je to nějaký blbý vtip. Bohužel nebyl. Byla to krutá realita. Druhý den jsem na Jirku uhodila. Chvíli se kroutil, ale pak přiznal pravdu. Prý byli oba opilí a byl to jen úlet. A taky, že ho prý svedla. Nezmohla jsem se na nic a utekla s brekem pryč. A vydala se za Radkou. Hned ve dveřích jsem jí jednu vlepila a přidala několik ostrých slov. Ta se ani nevymlouvala. Prostě přiznala, že se do něj zabouchla a je to silnější než ona. Dokonce víc než vztah mezi námi dvěma. Během jednoho okamžiku mě zradili dva nejbližší lidé a myslela jsem, že to nepřežiju. Ale aspoň vím, že věřit můžu už jen a jen sobě. Nakonec to Radce s Jirkou vydrželo jen měsíc. A od té doby mi pořád píše, omlouvá se a prosí o odpuštění… Ale já jsem pořád ještě strašně zhrzená a nevím, jestli mě to někdy přejde…"

     

    Petra, 24

  • Nový chlap ji změnil k nepoznání

    nejlepší kamarádka
    Autor: istock

    Příběh Ireny je jiný. I v tomto případě ale zasáhly velké city k muži její přátelství s nejlepší kamarádkou. „S Adélou jsem se znala od mateřské školy, byly jsme jak dvě sestry, zkrátka skvělá dvojka… Jenže pak se Adéle rozpadl dlouholetý vztah. Byla jsem jí maximální podporou. A snažila jsem se, aby dlouho netrpěla a zkusila štěstí znova. Dohodila jsem jí jednoho bývalého kolegu. Můj tip, že ti dva by si mohli rozumět, nezklamal. Jenže jsem netušila, co se nakonec z milého kolegy vyklube. Šílený majetnický žárlivec a manipulátor! Adéla se pod jeho vlivem strašně změnila. A najednou mezi námi byla spousta sporů. Když jsem si dovolila říct, že ji Pavel hrozně ovlivňuje, jen se na mě naštvala, že prý jen závidím. Nejhorší ale ještě přišlo. Pavel totiž nakonec Adéle zakázal, aby se se mnou stýkala. Prý na ni nemám vůbec dobrý vliv. A ona do něj byla tak zabouchlá, že ho poslechla a obětovala vše. Bohužel včetně našeho přátelství. Hrozně se tím trápím a nevím, co s tím. Adéla mi vážně chybí, ale nemám už sílu ji přesvědčovat, že by měla od Pavla utéct dřív, než ji zničí. Můžu jen doufat, že konečně sundá růžové brýle a dojde jí, o co všechno přišla…"

    Irena, 36


  • Odmítla jsem podporovat její nevěru



    nejlepší kamarádka
    Autor: istock

    Také Lenka se zná se svou nejlepší kamarádkou Klárou od dětství. "Prožívaly jsme všechny životní starosti i radosti spolu. Samozřejmě i tu poslední, kdy ji její přítel požádal o ruku. Jenže jsem měla pocit, že z toho není moc nadšená. Brzy jsem přišla na to proč. Přiznala mi, že to už několik měsíců táhne s jedním kolegou. Ale Davida že si i tak vezme, protože je to dobrá partie. Přestože ho ve skutečnosti ani moc nemiluje. Byla jsem celkem v šoku. I když jsme si byly oporou v mnoha situacích, se kterými třeba jedna nebo druhá nesouhlasila, tohle bylo už moc. Chtěla po mně, abych ji kryla a lhala několika lidem, když si zrovna užívala s milencem, a zároveň jí pomáhala připravovat velkolepou veselku. Jenže pak jsem se nemohla vůbec podívat Davidovi do očí. Vůbec jsem nechápala, proč mu to dělá. A tak jsem jí jednoho dne řekla, že ji v tomhle trapném divadle podporovat nebudu. Že bych se musela jako svědek před oltářem stydět. Urazila se natolik, že mi řekla, že si tedy najde jinou svědkyni a ať na svatbu raději nechodím. Strašně mě to mrzelo a bolí to dodnes. Ale nemohla jsem jinak. Měsíc po svatbě se mi Klára omluvila a uznala, že se chovala příšerně. S milencem vše ukončila a došlo jí, že jsem měla pravdu. Snažíme se obě, ale je cítit, že naše přátelství to hodně poznamenalo. Nevím, zda to někdy bude zas jako dřív…"

    Lenka, 32


  • Zamilovala jsem se do jejího bývalého

    nejlepší kamarádka
    Autor: istock

    O tom, že citům někdy neporučíš, ví své i Martina. Když se její kamarádka rozvedla s Honzou, vůbec to nechápala. Vždy jí připadal skvělý a tajně snila o tom, že by takového chlapa také chtěla jednou potkat. „Honza mi byl vždycky sympatický, pracovali jsme ve stejném oboru, takže jsme si dokázali vždy skvěle pokecat. Až jsem měla někdy pocit, že na mě Veronika trochu žárlí. Ale já v tomhle měla jasno. Nikdy bych si s ním nic nezačala, když byl zadaný, nikdy bych kamarádku takovým způsobem nemohla zradit. Jenže jak se říká, nikdy neříkej nikdy… Po šesti letech se jejich manželství rozpadlo. Martina ani dlouho nesmutnila a brzy si našla náhradu. A sama se přiznala, že Honzu nikdy pořádně nemilovala… Pak jsem ale jednou náhodou Honzu potkala, z rozvodu byl daleko víc zdrchaný než Veronika, ale bylo vidět, že mu naše setkání udělalo radost. Nakonec to neskončilo u jednoho setkání... A oba jsme se po dlouhé době vážně zamilovali. Jenže to mělo háček, pořád o našem vztahu nevěděla Veronika. Nakonec jsem ji vytáhla na víno a vše jí narovinu řekla. Věděla jsem, že asi nadšená nebude, že mě bude možná odrazovat, ale její reakce mě šokovala. Byla úplně nepříčetná, jako by jí Honza stále patřil, jako bych jí ho přebrala. Jenže ona už byla dávno rozvedená a šťastná v novém vztahu! I přesto mě označila za zrádkyni. A že si prý mám vybrat: buď ona, nebo on. Bylo mi strašně, nechtěla jsem přijít ani o jednoho z nich. Ale vypadá to, že o svou nejlepší kamarádku jsem prozatím přišla. Pořád ale doufám, že to nakonec překousne a najdeme k sobě cestu...“

    Martina, 40


     

Autor: beni
Diskuse ke článku
.