Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vše, co by se každá holka měla naučit od svého táty

  • Už od dětství by měl táta svoji dceru učit, že ona je ta nejlepší ženská pod sluncem (samozřejmě, hned po její mámě)
    22. července 2015 | 06:00

    Nebuď držkatá na chlapy a uměj si udělat srandu sama ze sebe. Dvě z mouder, která jsem se naučila od svého otce a kterými se snažím řídit celý život. Funguje to. Už několikrát mě to dostalo z ošemetné situace. Toho, co by se každá holka měla naučit od svého táty, je ještě více. 

  • Jednej s ostatními jako se mnou

    Na svém otci si můžete vyzkoušet komunikaci s ostatními muži.
    Autor: Shutterstock.com
    Na tátovi si v dětství a mládí můžeme zkoušet všemožné ženské taktiky. Jako je dělání psích očí ve chvíli, kdy něco chceme nebo jsme něco provedly, případně neprůstřelnost ženské logiky. Pamatuji si, že když jsem v pubertě byla na svého tátu hubatá, tak mi říkal: "Jestli budeš takhle mluvit i s jinými chlapy ve svém životě, žádnej si tě nevezme." Na jazyk mi přišlo jen jedno slovo – nesmysl. Až s postupem času jsem přišla na to, že má vlastně pravdu. A kdykoliv jsem, kvůli své občas divočejší povaze, začala zvyšovat hlas a odsekávat, vybavila se mi v hlavě tahle jeho věta. A i když si mě zatím žádný nevzal, vztahy se mi s tímto životním moudrem proplouvá mnohem jednodušeji. 
  • Dobrým kutilem může být i žena

    Správný táta, i ten nešikovný, by měl ženu naučit, jak pracovat s nářadím.
    Autor: Shutterstock.com
    Upřímně řečeno, můj táta by se ani v nejmenším nemohl měřit s Bořkem Stavitelem. Mnohem bližší mu jsou počiny Pata a Mata. Což mě naučilo spoléhat se v drobných domácích pracích sama na sebe, a ne na muže v nejbližším okolí. Takže vím, jaký je rozdíl mezi jednotlivými šroubováky, a když potřebuji vyčistit odpad, základní lekce zvládám bez problémů. Pokud se z vás stane drobný domácí kutil, situací, kdy budete potřebovat hodinového manžela, značně ubude.
  • Buď sebevědomá, ať se děje cokoliv

    Sebevědomí by vám neměly dodávat pouze uměle vytvořené fotografie, ale hlavně váš otec.
    Autor: Shutterstock.com
    Není na světě muže, který by vám měl dodat více sebevědomí než vlastní táta. Říká se sice, že pro každého otce je jeho dcera ta nejkrásnější na světě, proto by nemělo být tak těžké jí občas říct, že je hezká. A nejen to – sebevědomí se skládá z komplikovanějších skládaček, než jsou pouhé lichotky na téma krása. Otec by měl svou dceru podporovat ve všem, co dělá, a vždy by jí měl dodat dostatek sebevědomí k tomu, aby o sobě nikdy nemusela pochybovat. Protože on o ní nikdy nepochyboval.
  • Láska existuje

    Udělejte svému protějšku radost originálním dárkem!
    Autor: shutterstock.com
    O tom, že existuje láska mezi otcem a dcerou, byste měla vědět odjakživa. To je prostě natuty a jinak by to ani být nemělo. Podle jednoho starého úsloví to nejlepší, co může chlap pro své děti udělat, je to, že miluje jejich matku. Jejich vzájemný vztah by pro vás měl být inspirací. Já každopádně díky tátovi a jeho vztahu k mámě vím, že láska skutečně existuje a může trvat více než několik desetiletí.
  • Každý muž je pořád dítě

    Každý muž je tak trochu dítě. Tak mu to nezakazujte.
    Autor: Shutterstock.com
    Od koho jiného než od vlastního táty byste se měla naučit tolerovat určité výstřelky dospělých mužů? Zvláště v případě, kdy jde o autíčka, elektronické hračky nebo prostou radost z toho, že si mohou zajezdit na šlapací motokáře. V každém chlapovi dřímá malý kluk, který využije příležitosti vrátit se do dětských let, stačí k tomu malá záminka. Proto až uvidíte svého muže, jak si hraje na telefonu lehce infantilní hry, vzpomeňte si na tátu, kterému ani hravost neubírá na mužnosti. 
  • Největším benefitem je smysl pro humor

    Štěstí je relativní, některé ženy ho najdou jen s dětmi, jiné po nich netouží
    Autor: shutterstock
    Od mala do mě táta ryl a dělal si ze mě srandu. Samozřejmě v dobrém. Během puberty, kdy jsem na všechny jeho vtípky reagovala odpovědí, že bych se musela pošimrat, abych se zasmála, jsem se naučila osvojit si smysl pro humor. A umět si dělat legraci nejen z ostatních, ale i sama ze sebe. Což považuji za jednu z velmi důležitých akvizic, které mi můj otec v životě umožnil. Díky ní proplouvám mnohem snáze s humorem a hlavně s nadhledem.
  • Celý byt lze uklidit za dvacet minut

    Uklidit byt lze i za dvacet minut. Každý správný táta ví, jak na to!
    Autor: Shutterstock.com
    Někdy prostě dojdou všechny výmluvy, a je tak na tátovi, aby uklidil celý byt. A zatímco žena nad tím stráví půl nedělního odpoledne, muž to stihne při reklamních pauzách během velké ceny formule 1. Jde hlavně o to, aby zmizel povrchový nepořádek a naoko vše vypadalo čistě. Ano, nelze se tím řídit celý život, ale je to skvělá věc, pokud potřebujete rychle uklidit a nemáte zrovna čas se tím příliš zabývat. Stačí jen všechno chytře schovat! 
  • Vždycky znej svou cestu

    muž, mapa, žena
    Autor: Shutterstock
    Za tím se neskrývá nic filozofického. Jde o to, že každý táta by měl naučit svou dceru umět se orientovat ve světě. A to nejen za pomoci navigace, ale i čtením z mapy, případně držením se instrukcí od pověřeného člověka. V dnešní době chytré elektroniky se totiž naše nevědomost může přetransformovat na dlouhé chvíle bloudění po neznámých místech. Dnes už vím, že bez mapy někde, kde to neznám, nedám ani ránu. 
  • Žádný muž pro tebe není dost dobrý

    Nikdo pro tebe není dost dobrý.
    Autor: Shutterstock.com
    Můj táta mi vždycky říkal, že dříve, než mu přivedu ukázat nějakého přítele, měla bych mu pustit film Fotr je lotr, aby věděl, co ho čeká. A ze strachu z ostudy, kterou by mi mohl táta předvést, se učím selektovat muže tak, abych byla sama přesvědčena o tom, že ten vybraný je pro mě dost dobrý. Ve chvíli, kdy si tím budu jistá já, věřím, že ho tak uvidí i můj táta. 

Diskuse ke článku
.