Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

10 znamení, že chodíte s hajzlem

  • Odhalit psychopata bývá v zamilovanosti nelehké.
    12. října 2014 | 06:00

    Láska bývá slepá a když skončí, často si říkáme, jak jsme mohly být tak hloupé, že jsme milovaly někohoho, kdo si to vůbec nezaslouží. Je zvláštní, že si často nevšimneme zcela zřejmých znamení, která by nás měla varovat. Pokud tedy nechcete přijít k dalšímu citovému úrazu, přečtěte si, jak odhalit problémové chlapy. 

  • Je hrubý

    Je vás přítel psychopat?
    Autor: shutterstoclk
    Když je klidný, je naprosté zlatíčko, ale stačí, aby se trochu rozčilil, a hned kříčí, mlátí do věcí, rozbíjí nádobí a neváhá vám třeba vlepit facku. Vždycky se pak omlouvá, ale příště je to stejné. Toto je rozhodně zásadní znamení, že je váš přítel hajzl. Berte nohy na ramena, dokud je máte zdravé!

  • Do všeho se moc žene

    Najít toho pravého není lehké, ale jenou se to podaří.
    Autor: profimedia.cz
    Znáte se sotva týden a už vám vyznává lásku? Hned by se sestěhoval a v uších už mu zní svatební zvony? Buďte na pozoru. Normální člověk potřebuje k tomu, aby se opravdu zamiloval  a rozhodl, s kým chce strávit zbytek života, nepoměrně více času. Lidé s patologickými sklony však často spěchají, aby svou kořist ovládli co nejrychleji a měli ji v hrsti dřív, než je prokoukne a vezme roha.

  • Neovládá svůj vztek

    O takové léčbě nechtějí zpočátku slyšet ani pacienti ani jejich příbuzní
    Autor: profimedia.cz
    Neustále se rozčiluje, je nepříjemný na obsluhu v restauraci, vzteká se za volantem, když není po jeho, hned vyletí jak čertík z krabičky? Vždycky má pro své výbuchy vzteku důvod a ujišťuje vás, že s vámi to nijak nesouvisí, ale ve skutečnosti vás vlastně zastrašuje. Počítá s tím, že uvidíte-li, jak umí být vzteklý na jiné,  ze strachu se s ním nebudete chtít v budoucnu konfrontovat.

  • Snižuje vám sebevědomí

    Nikdy svůj vlastní názor neprosazujte jako jediný správný.
    Autor: Profimedia.cz
    Měla byste podle něj zhubnout, neumíte vařit, do jeho věcí mu nemluvte, protože tomu nerozumíte a vaši kamarádi jsou podle něj pitomci. Pokud vám partner neustále podsouvá, jak jste nedokonalá, nedostačivá či dokonce nemožná, je to psychopat. Zdravý člověk si totiž nemusí své sebevědomí dokazovat tím, že druhého ponižuje.

  • Nesnáší vaše blízké

    Nešťastný vztah
    Autor: Shutterstock.com
    Patologické povahy mají ve zvyku izolovat svého partnera od jeho sociální sítě. Takový mužský obvykle nemůže vystát nejen vaši matku, ale také sourozence a přátele.  Jeho cílem je, abyste s nimi omezila či dokonce přerušila kontakty a on vás mohl lépe ovládat.

  • Je náladový

    Vyžařuje jeden z varovných signálů? Na nic nečekejte a balte kufry!
    Autor: shutterstock.com
    V jednu chvíli je roztomilost sama a z ničehož nic má náladu pod psa? V dobrém rozpoložení je to ten nejmilejší a nejpozornější mužský na světě, ale když mu něco přelétne přes nos u mí být ten neprotivnější mrzout, jakého si umíte představit. Nepředvídatelné výkyvy nálad jsou dalším znakem patologických osobností. Navíc jsou pro ně nástrojem, kterým vás mohou mučit. Cítíte se pak za jejich špatnou náladu zodpověděné a myslíte se, že je chyba ve vás.

  • Všechno je vaše vina

    Když se v životě dostanete do situace, stejně jako čtenářka Martina, je těžké najít východisko
    Autor: shutterstock
    Cokoli se mu nedaří, je vaše vina. To vy ho rozčilujete, rozptylujete a neposkytujete mu to, co on potřebuje, aby byl šťastný a úspěšný. S takovým mužským nemůžete vyhrát. A rozhodně mu nezkoušejte vysvětlit, že chyba může být také v něm. Pravděpodobně byste čelila nebezpečnému výbuchu vzteku a agrese.

  • Je paranoidní


    Musela jsem poslouchat na slovo, jinak bylo zle
    Autor: profimedia.cz
    Neustále vás podezřívá z nevěry. Čte vám maily, kontroluje mobil a hlídá, kdy se vracíte domů.  Musíte mu neustále skládat účty, kde, s kým a proč jste byla a co jste tam dělala. Stejně tak mívá tendence vám kontrolovat finance. Nejde mu ale o vaše dobro, i když se tím neustále zaklíná. Ve skutečnosti ho děsí ho představa, že by nad vámi ztratil kontrolu.

  • Ztrapňuje vás na veřejnosti


    hádka
    Autor: Shutterstock
    Dělá vám scény před přáteli, otevřeně vás před nimi kritizuje a kdykoli jdete někam spolu skončí to hádkou? Slabí muži obvykle hledají jakoukoli záminku k tomu, aby vám předvedli svou převahu. Pokud se se svým partnerem cítí ve společnosti nesvá, měla byste zvážit, zda je ten pravý.

  • Nemůže bez vás žít

    sebevražda pistole
    Autor: Shutterstock
    Pokud jste se odhodlala k rozchodu, uvidíte dech beroucí herecký výkon. Přesto, že se k vám do té doby choval mizerně, teď bude padat na kolena, prosit a slibovat, že se změní. Taky může vyhrožovat sebevraždou, pronásledovat vaše přátele a prosit je, aby se za něj přimluvili, a dělat nejrůznější srdceryvné scény na veřejnosti. Nenechte se obalamutit a dejte mu kopačky. Nic z toho, co teď předstírá, není pravda.

Diskuse ke článku
.