Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

5 věcí, kdy to muži opravdu nemají lehčí než my

  • Jasně muži to mají v životě lehčí než my ženy, ale někdy je toho na ně také dost.
    6. září 2014 | 10:41

    Určitě se shodneme na jednom. Muži to zkrátka mají v životě lehčí. Nemenstruují, nerodí děti, nehoní se za titulem "matka roku" a nebojují s genderovými sterotypy na každém kroku. Ale někdy překvapivě více, než by se zdálo. Je pár věcí, kdy to mají přeci jen obtížnější. 

  • Buď u porodu!

    Muž u porodu
    Autor: Shutterstock
    Už jste v poslední době slyšela o nějakém muži, který nebyl u porodu svého dítěte? Stalo se z toho totiž pravidlo a zvyk a za Heroda je tak považovaný každý muž, který vysloví: "já u porodu nebudu!" Co na tom, že třeba opravdu nesnáší nemocnice, nebo omdlívá z krve. V tomhle prostě pánové nemají na vybranou. Společnost by je totiž šmahem odsoudila.

  • Co tahle jóga?


    Muž na lekci jógy
    Autor: Shutterstock
    Jistě, když jde muž do posilovny, je to normální a vlastně tak nějak přirozené. Divné ale je, když se objeví na lekci jógy nebo aerobiku. Obvykle je v sále jediný muž a téměř po celou dobu lekce je pod drobnohledem všech ostatních účastnic. Dívají se, jak mu to jde, jestli zvládá dobře pozici psa a jestli dokáže zavřít oči a relaxovat. Já být mužem už nikdy nic podobného nepodstoupím.

  • Trocha péče


    Muž na pedikůře
    Autor: Shutterstock
    Jeden můj známý trpí na tvrdé, šupinaté paty. Dlouhá léta si pedikúru dělal sám doma, ale nedávno dospěl k závěru, že je přeci společnost natolik emancipovaná (myšleno na obě strany), že se může dovolit zajít na pedikúru do kosmetického salonu. Šel tam poprvé a naposledy. Nejdrív si ho přísně změřila recepční, pak si o něm šuškali dvě paní s čerstve nanesenou barvou na vlasech a pak se ho kosmetička narovinu zeptala, jestli má přítele…. že její kamarád je zrovna singl. "Ale já přece nejsem gay…," odvětil. "Ne????" byla tuze překvapená.

  • Zašroubuješ to?


    Kutil
    Autor: Shutterstock
    Od mužů se tak nějak automaticky očekává, že budou manuálně zruční. Že si poradí se šroubovákem, vrtačkou nebo motorem auta. Většina takových možná opravdu je. Ale co když je někdo tak strašně nešikovný jako jeden můj známý, který si natajno volá hodinového manžela, aby jeho manželce přišrouboval poličku na postel nebo utáhnul kapající kohoutek. Jeho ženě naštěstí ještě nedošlo, že se všechny opravy a úpravy dějí, když není doma. A má stále pocit, že má toho pravého chlapa. Co by se asi stalo, kdy zjistila, že její muž nic z toho udělat neumí?

  • Plať!


    Muž platí
    Autor: Shutterstock
    My ženy se sice stále tváříme emancipovaně, ale když dojde na placení účtu v restauraci, vždy máme pocit, že by ho mě zatáhnout muž. Je to přece tradice! A tak můj známý nedávno zaplatit účet v restauraci za kolegyni, která už ho dlouho uhání, vzala ho do luxusní restaurace, že musí ochutnat jejich Foie-Gras, lanýžový olej a portské víno. Když čísník přinesl účet, řekla jen: "tak díky, že to zaplatíš" a usmála se.

Autor: Alice Rossi
Klíčová slova:  láska a vztahy, vztahy, muži, život
Diskuse ke článku
.