Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Spěte nazí! Zlepšíte partnerský vztah i sex!

Spíte nazí? Může to mít blahodárný vliv na váš partnerský život.
2. července 2014 | 16:09

Spíte v sexy prádle, flanelovém pyžamu, nebo nazí? Nevěřili byste, co vše se za výběrem nočního outfitu skrývá. Některé průzkumy totiž tvrdí, že páry, ve kterých spolu partneři spali nazí, mají mnohem šťastnější vztah, než ti „oblečení“.

Jeden anglický novinář a spisovatel, Brian Vainer, své pyžamo odložil ve svých dvanácti letech. Prý poté, co se dozvěděl, že jeho velký vzor Muhammad Ali spí také „na Adama“. Svršek, nebo spíše spodek, přihodil až během manželství, kdy si začal do postele brát trenýrky, aby při noční cestě na záchod neděsil děti.

Jeho manželka údajně spí také pouze v kalhotkách a Vainer si to nemůže vynachválit. „Není nic krásnějšího, než když se v noci přitulíte ke své partnerce a cítíte její teplou kůže na té své," popsal deníku Daily Mail.

Shoďte pyžama, nechte mluvit vášeň!

Nebojte se své nahoty!
Autor: Profimedia.cz

Podle průzkumů veřejného spí 55% lidí nahých. Na základě tohoto zjištění vědci zkoumali, jestli má absence pyžama nějaký vliv na partnerský život. Kupodivu ano. Většina dotázaných postelových naháčů přiznala, že společně s pyžamem odhodili zábrany a jsou otevřenejší milostným hrátkám a celkově i partnerské komunikaci. 

Nahota je totiž pro mnohé lidi natolik intimní záležitost, že tím, že se do postele neoblékáte, dáváte svému partnerovi najevo svoji naprostou důvěru a sebe sama. Navíc je to mnohem pohodlnější a parnteři si snadněji zvykají na vzájemnou nahotu a brzy se před sebou navzájem nestydí.

A také když ležíte tělo na tělo se svým partnerem, uvolňuje se oxytocin, hormon lásky. K čemu to následně vede, je docela jasné. Každopádně při pravidelném vylučování tohoto hormonu vede k tomu, že se následně budeme cítit uvolněnější a odpočatější. 

Prostředí ložnice může být pro váš vztah velmi důležité.
Autor: Profimedia.cz

Nepodceňujte prostředí ložnice

Studie také zkoumala další faktory ovlivňující naše spací návyky a chování v posteli. Většina dotázaných lidí nesnáší poházené špinavé oblečení kolem lůžka, domácí zvířata v ložnici, nebo jídlo v posteli. Podle vědců lidé často podceňují prostředí své ložnice, což může mít neblahý vliv na milostný život v posteli.

Není to ale pouze partnerský život, který vám poděkuje za odložení pyžama. Spaní tak, jak nás příroda stvořila, je prospěšné i pro naše zdraví. Nic nás neškrtí, intimní partie se nepaří. Ve spánku také klesá naše tělesná teplota, což ale nošení pyžama narušuje. 

Autor: maš