Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jsme hysterky a muži to milují! Víme, proč!

Hysterická ženská může být pro chlapa i přitažlivá.
19. března 2014 | 06:00

Ano, tvrdí nám, že chtějí ženu klidnou, vyrovnanou, pohodovou a bezproblémovou. Ale i ta nejklidnější řeka se musí čas od času rozbouřit, aby vyčistila vodu.

Pánové by to nepřiznali ani na mučidlech, ale když s námi prožívají moc dlouho klid po pěšině, začnou se nudit. Nakonec to za všechny muže přiznal herec Michal Dlouhý, který tvrdil, že bez žen by chlapi umřeli nudou. A trocha hysterie k ženám prostě patří. Navíc, jak znám pány, tak by ani tak neumřeli nudou, jako by spíš začali vymýšlet hlouposti a hledat si povyražení jinde. Hodné holky totiž nejsou sexy.

Všeho moc škodí

Aby bylo jasno: nemluvím tu o patologických hysterkách, které každému chlapovi za nějaký čas udělají ze života peklo. Řeč je o normálních ženách, které si nenechají všechno líbit, a když jim dojde trpělivost, pustí emoce z uzdy a udělají doma humbuk. Takové pročištění vztahu bývá zdravé

Hysterická ženská
Autor: Shutterstock.com
Proč nám bouchají saze

Zajímají vás důvody, proč ztrácíme glanc a nadhled a nechováme se dvakrát umírněně? Dělala jsem si malý průzkum a zjistila, že většinou jde o naprosté hlouposti. Co mi kamarádky a známé přiznaly? Dana (33): „Odmítl mi pomoct s nádobím, tak jsem mrskla talířem o zeď.“ Andrea (48) „Křičela jsem, že ho nesnáším, protože šel na moje narozeniny do hospody.“ Tereza (27): „Hodila jsem po něm kabelku. Proč? Protože mi vyčetl, že moc utrácím.“ Hana (65): „Bušila jsem do něj zaťatou pěstí a u toho brečela. Ani po čtyřiceti letech vztahu jsem ho totiž nenaučila, že nemá vtipkovat na účet mých blízkých.“ Všechny případy mají společného jmenovatele – šlo o poslední kapku.

Hysterická ženská
Autor: Shutterstock.com
Muži nás vytáčí schválně

I když se pak pánové tváří, že je naše „Itálie“ obtěžuje, je nedůstojná a náročná, ukazuje se, že se nás vlastně snaží vyprovokovat naschvál. Vědci z kalifornské univerzity totiž vymysleli experiment, během kterého zkoumali přes stovku mužů. „Účastníci našeho výzkumu se schválně snažili rozčílit své protivníky, jakmile z toho mohli těžit. Tato zjištění jasně potvrzují, že lidé jsou si plně vědomi vlivu emocí na chování, čehož se snaží využít ve svůj prospěch,“ tvrdí jeden z vědců. Je to prostě jednoduché. Pokud se pánům podaří nás vykolejit, mají mnohem větší šanci, že nad námi v hádce zvítězí. Navíc jim naše emoce dokazují, že je milujeme. Nad člověkem, který je vám srdečně fuk, se totiž jen tak nerozčílíte.

Pokud vás tohle téma zajímá, kupte si aktuální číslo Blesku pro ženy, kde se dočtete víc.

Autor: MAJ