Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

10 věcí, které ještě nevíte o mužích

  • Buďte spolu šťastní!
    16. března 2014 | 06:00

    Muži a ženy už ušli dlouhou kus na cestě vzájemného porozumění. Obě pohlaví si ale v sobě stále drží mnohá tajemství, která by toho druhého vlastně ani nenapadla. Abychom se mohli zase posunout o něco vpřed, mluvili jsme s muži o tom, co v sobě ukrývají a s čím by ženy už konečně měly být obeznámeny. 

  • Na oblečení záleží

    ...
    Autor: Profimedia
    Možná muži nemají rádi nakupování a často se tváří, že je móda absolutně nezajímá. Musíme souhlasit, že běhání okolo regálů a sáhodlouhé zkoušení oblečení pro ně asi nikdy nebude to pravé ořechové. To ale neznamená, že se nám nechtějí líbit. Pochvalte partnerovi pěkný svetr, poraďte mu s jakými kalhotami ho nosit. Muži naše rady ocení. A pokud jim navíc koupíte nějaké tričko či košili, které si nebudou muset nikde zkoušet, a ještě budou vědět, že se vám líbí, zajásají.
  • Řidičské umění

    ...
    Autor: Profimedia
    Ať se děje, co se děje, muži zkrátka potřebují být ve svém autě pánem situace. I když na to jdete oklikou a nevinně se zeptáte, proč že jede zrovna touto ulicí, váš partner moc dobře ví, že naznačujete, že podle vás jede špatně. A na to jsou muži velmi hákliví. Pokud tedy zcela jistě nevíte, že muž vaší navigaci ocení, nedělejte to. Ať budete sebevětší diplomat, vždy se naštve.
  • Horké zboží

    ...
    Autor: Profimedia

    Vaše drahá polovička si vás vede městem za ruku a najednou se po vás otočí cizí muž. Okomentuje to ten váš nejapnými či naštvanými poznámkami? Ve skutečnosti ho to těší! Nic nepolichotí egu muže víc jako to, že má ženu, kterou mu ostatní závidí. I když bude na oko žárlit, buďte tedy klidná. Je spokojený, jakou krásku vedle sebe má.

  • Parťák při montování

    ...
    Autor: Profimedia

    Pokud vám dorazí nový nábytek, nenechávejte náročné montování jenom na něm, protože je to muž. Ano, mají často průpovídky, že chlap to přeci zvládne sám. Ve skutečnosti ale vaší pomoc každý muž ocení. Teď se nebavíme o radách a rýpání, co dělají špatně. Přidržet poličku, připravit matičky nebo našroubovat úchytky, nejsou těžké práce. Pomoc parťáka ale nezůstane bez povšimnutí. Navíc pocit, že jste se na zařizování domova podílela, také není k zahození.

  • Prohra zabolí

    ...
    Autor: Profimedia
    Ať už váš partner holduje fotbalu, tenisu nebo rychlým autům, pokud se jeho favoritovi nedaří, pořádně ho to zamrzí, tomu věřte. Respektujte jeho zármutek a situaci nebanalizujte. Ať na to máte názor jakýkoliv, vašeho partnera prohra skutečně trápí. Přesto ale nestojí o dramatické utěšování a objímání. Dejte mu zkrátka prostor a čas, aby neúspěch strávil a vyrovnal se s ním po svém.
  • Milují křivky

    ...
    Autor: Profimedia
    Možná jste nešťastná z většího zadečku, silnějších nohou nebo vystouplého bříška. Ale i když módní návrháři preferují vyzáblé modelky a vy zoufáte, že nevypadáte jako ony, muži mají jiný názor. Věřte nám, muži zkrátka milují křivky! Když mohou držet v náručí ženu, která i jako žena skutečně vypadá, a hlavně je smyslná a plná života, jsou šťastní. Možná tedy neoblečete nejžhavější novinky v obchodech, váš muž vás ale miluje přesně takovou, jaká jste. Rozmyslete si tedy, jestli chcete, aby vám kamarádky záviděly mezeru mezi stehny nebo aby vás opěvoval váš vysněný muž.
  • Mluvte s nimi

    ...
    Autor: Profimedia

    I když se to nezdá, muži jsou velmi vnímaví. Pokud vás něco trápí či obtěžuje, zpravidla to vycítí. Co ale nepoznají je předmět vašeho trápení. Nečekejte, že mu to dojde. I přes značnou schopnost empatie, muži nečtou myšlenky. Nebuďte tedy naštvaná, že příčinu neodhalí sám. Na rovinu mu řekněte, kde je problém a uvidíte, že ho s vámi bude rád řešit.

  • I oni řeší postavu

    ...
    Autor: Profimedia
    Máte se milovat svým mužem a chcete mít vždy zhasnutá světla, neb se stydíte za svojí postavu? Zapomeňte na svoje mindráky. Mužům nevadí naše mírné nedostatky. Moc dobře vědí, že ani oni nejsou dokonalí. Že vám to nikdy nepřizná? O chybách oni přeci nemluví. To ale neznamená, že když stojí v koupelně před zrcadlem, nepozoruje, co je na něm špatně. Takže i když se bude před kamarády smát jejich vtipům na svou tloušťku, věřte, že pak večer v ložnici nejspíš řeší stejné věci jako vy.
  • Nevyhazujte mu trička

    ...
    Autor: Profimedia
    Vzpomínáte na šaty, které jste měla na vašem prvním rande? Nebo na halenku, co jste si koupila za první výplatu? Každá máme určitě pár takových kousků v šatníku, a i když už nám nejsou, nikdy bychom je nevyhodily. Muži jsou možná schopni nechat oblečení zmuchlané na židli nebo ledabyle naházené ve skříni. Neznamená to ale, že k němu nemají vztah. I oni si spojují svá oblíbená trička s příhodami, jež v nich zažili. A že má oblíbený kousek díry nebo nevypratelné fleky? Upozorněte ho, že už není vhodné do práce, ale rozhodně mu ho nevyhazujte! Na doma ho stále užije a váš respekt k jeho vzpomínkám vám přidá cenné body.
  • Vylepšování domácnosti

    ...
    Autor: Profimedia

    Muži chápou, že váš společný byt nemůže vypadat jako „chlapská jeskyně“. Stejně tak z něj ale nechce mít princeznovskou komnatu. Konzultujte s ním tedy všechny změny nábytku nebo nové tapety. I když se ze začátku bude možná tvářit, že ho to nezajímá, ocení, že ho vnímáte a neděláte žádná rozhodnutí bez něj. A kdo ví, třeba v něm objevíte skrytý talent na bytový design a pomůže vám vymyslet jak nejlépe svůj domov zútulnit.

Autor: Kristýna Dolejšová
Klíčová slova:  láska a vztahy, muži, co nevíme, ženy, tajemství
Diskuse ke článku
.