Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Devět z deseti mužů nám odpustí nevěru! Opravdu?

Muži prý dokážou odpustit nevěru snadněji než ženy. Věříte tomu?
17. ledna 2014 | 06:00

Tohle zjištění nás v redakci trochu vyvedlo z míry. Muži prý odpouští nevěru podstatně snadněji, než my ženy.

Kde je pověstná mužská ješitnost? Člověk by si řekl, že ji nemůže nikdo urazit víc, než když žena podvede svého partnera. Jenže to vypadá, že pánové jsou podstatně velkorysejší, než by se mohlo zdát a nemají problém nad našimi úlety mávnout rukou.

Tedy alespoň podle průzkumu poradenského portálu Survive Her Affair (Přežít její nevěru), který vyzpovídal patnáct set mužů. Z nich se jednasedmdesát procent přiznalo, že stále miluje manželku či partnerku, která je podvedla a neskutečných devět z deseti mužů chce na záchraně manželství pracovat i po odhalené nevěře.

...
Autor: Shutterstock


Chlapi ze zlata

Troufám si říct, že pokud by byl průzkum pravdivý, mohly by ho ženy brát jako vekou morální facku. Muže, kteří umí být takhle velkorysí a nad věcí, je hřích nejen opouštět, ale i podvádět. Dá se totiž předpokládat, že takový chlap má v hlavě srovnané priority: rodina je pro něj mnohem důležitější než nějaký úlet, chce pracovat na vztahu a navíc miluje svou partnerku z hloubi duše. Co chtít víc? Tohle je prostě ideál.

Tak trochu přehnaná čísla

Problém je, že realita bývá podstatně drsnější. Nakonec jiný průzkum, tentokrát americký odhalil, že zachraňovat manželství po nevěře má chuť jen dvaačtyřicet procent osob. To se nám zdá pravděpodobnější. Ale věřte průzkumům. Proto jsme oslovili pár mužů a zeptali se jich, jestli by byli ochotni nevěru odpustit.

Antonín (23)

"Sám jsem věrný typ a totéž požaduju od partnerky, takže bych jí nevěru rozhodně neodpustil."

Simon (35)

"Nevěru jsem zažil na vlastní kůži a nikomu nepřeju ten příšerný pocit, který po ní máte. Já ji odpustil, ale jen protože to byl jednorázový úlet. Příště už bych to netoleroval."

...
Autor: Shutterstock


Pavel (40)

"Celý život jsem si myslel, že bych své ženě nikdy nic takového neprominul. Ale když došlo na lámání chleba, musel jsem to v sobě překousnout. Nechtěl jsem ji totiž ztratit."

Dušan (31)

"Být dneska nevěrný, nebo nevěrná není nic divného, ale já bych rozhodně nic takového netoleroval."

Jan (57)

"Nesnesl bych to a určitě bych neměl chuť manželství zachraňovat."

Autor: MAJ