Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak se vyrovnat s jeho ex? Začněte se mít ráda!

Bývalá přítelkyně může být pěkný oříšek.
13. ledna 2014 | 13:30

Možná je to váš nový objev, jste spolu krátce nebo naopak už je váš vztah natolik vážný, že spolu začnete bydlet. Ať tak nebo tak, jednou přijde chvíle, kdy začnete přemýšlet o jeho bývalce.

Možná vám o její existenci řekne nějaká dobrá duše, která se rozpovídá o to, jak krásná a skvělá byla a možná dodá i něco ve smyslu „Nechápu, proč se ti dva rozešli.“ Možná jste nějakou známku o tom, že spolu žili, našla přímo v jeho bytě. Ať tak nebo tak, v tu chvíli nastává čas, kdy o téhle bytosti začnete přemýšlet více, než je zdrávo.

Když je z ex kamarádka

Jednou z nejhorších variant je, když se bývalí milenci stanou přáteli. Pro oba aktéry je to možná fajn, ale pro nové partnery je to často velmi tvrdý oříšek. Ne nadarmo se říká, že z přátelství vznikají ty nejsilnější vztahy.

Co tedy s tím, když se se svou ex vídá?
Hned na začátku vztahu si budete muset určit pravidla a hlavně budete muset partnerovi bez jakýchkoli emocí vysvětlit, jak to cítíte. Zapomeňte na pláč, výčitky nebo hysterické scény, na ty totiž žádný muž nebude reagovat kladně a vy budete za megeru. Navrhněte mu například, že by bylo fajn, kdyby se se svou ex nescházel o samotě, ale třeba jen v kruhu přátel, že jí nebude pomáhat v domácnosti, vozit ji na letiště a podobně. Jejich vztah musí zkrátka zůstat v mezích, které si společně vytyčíte. Stejně tak ale budete muset i vy projevit dobrou vůli a jeho „kamarádku“ vzít na milost.

Bývalá přítelkyně může být pěkný oříšek.
Autor: Shutterstock.com
Když se ex snaží vrátit

Ať už se rozešla ona s ním nebo naopak, někdy nastane chvíle, že se ex rozhodne vrátit. Nemusí to myslet vážně, zkrátka jen nechce, aby měl tenhle chlap jinou. Takové bývalky píší zprávy jako o závod, z nedání se objevují v blízkosti své kořisti a je jim jedno, že jste po jeho boku právě vy. Takováhle „samice“ může nenávratně poškodit váš vztah a to, i když o ní váš partner už dávno nemá zájem. Krásně vás totiž nahlodá, donutí vás prohledávat mobil i mail a vztahový problém je na světě.

Co s takovou „mrchou“?
O téhle holce si budete muset zkrátka promluvit a komunikaci s ní bude muset vyřešit váš muž a to velice rázně. Sama se do komunikace s ní ale rozhodně nepouštějte a už vůbec ne za jeho zády. Nic byste nevyřešila, jen byste přilila olej do ohně.

Bývalá přítelkyně může být pěkný oříšek.
Autor: Shutterstock.com
Když je ex tabu

Bývalka, která je takzvaně tabu, je pro každou ženu jako magnet, tajemstvím, které chceme objevit. Chcete pochopit, proč se o téhle holce nesmí mluvit, proč ti dva nemohou být ve stejné místnosti a hlavně chcete vědět, proč se ti dva vlastně rozešli. Tohle tajemství vás začne nutit prolustrovat onu neznámou na všech sociálních sítích, nenápadně se na ni začít ptát partnerových přátel a dokonce začít sondovat i u partnera.

Co se svou zvědavostí?
Tenhle vztah asi nedopadl dobře, a přestože se může váš partner cítit stále ublížený, snažte se mu důvěřovat a nepodezírat jej z toho, že jste jen pouhou náplastí na zlomené srdce. Jedině tím, že budete skvělou a milující partnerkou, můžete dosáhnout toho, že zůstanete stálou partnerkou.

5 tipů, jak se na jeho ex vykašlat

1.Buďte sebevědomá. Přestaňte lustrovat její profil na facebooku a užírat se tím, jakou skvělou postavu má. Vy jste přeci mnohem krásnější a jste to vy, kdo s tímhle mužem žije.

2. Nezakazujte partnerovi sem tam se stýkat s jeho ex, pokud zůstali přáteli. Spřátelte se s ní také a možná získáte cenné informace pro váš vztah.

3. Přestaňte řešit jeho minulost a raději se soustřeďte na vaši přítomnost. I vy máte své ex a nechtěla byste, aby se v nich váš současný partner pitval.

4.Trápí vás přeci jen jeho vztah s expřítelkyní? Prostě si s ním o tom promluvte!

Bývalá přítelkyně může být pěkný oříšek.
Autor: Shutterstock.com
A jak jste na tom s jeho ex vy?

Eva (grafička): Já na partnerovi ex nežárlím. Můj partner mi nikdy nedal důvod, abych se po nich pídila.

Martina (manažerka): Bývalky svého muže naštěstí neznám a tak nemám důvod se trápit tím, jestli byly hezčí a hubenější než já.

Marta (redaktorka): Já se s bývalýma dříve nebo častěji skamarádím. Razím totiž heslo, že z nepřátel je nejlepší udělat si přátele.

Mia (prodavačka): Ex partnerka mého muže je doslova tabu, nesmí se o ní mluvit a musím se přiznat, že pro mě je doslova magnetem. Jednak nechápu, jak s touto slečnou mohl být, natož abych pochopila, proč se tak dlouho po jejich rozchodu trápil. Nezbývá mi nic jiného, než se s jeho minulostí smířit a doufat, že mě miluje mnohem více, než jí.

Radka (knihovnice): Můj muž odmalička sportoval, takže když došlo na první lásky, tak lovil ve vodách sportovně založených slečen a modelek s vypracovanou figurou. No a vzal si mě, kavárenskou povalečku a bohémku, která je na sport levá a do dokonalé figury má hodně daleko. Zcela automaticky tak žárlím na všechna ta vypracovaná těla jeho ex partnerek. Nakonec mi ale vždycky nějak dojde, že v tom šťastný vztah naštěstí nespočívá.

Vendula (právnička): Na bývalé přítelkyně svého partnera docela žárlím. Nejvíce asi proto, že mají všechny skvělou postavu. Občas si na ně vzpomenu i ve chvíli, kdy doma šílím kvůli úklidu. Vždycky si totiž řeknu: "Co když ani jedna z jeho bývalých nebyla taková histerka jako já."