Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velký manuál lásky: Buďte spolu šťastní celý život!

  • láska
    18. května 2023 | 06:00

    Podle jakého manuálu bychom se měly chovat, aby nám vztah s naším milým vydržel celý život? Jeden zaručený, který by vždy a stoprocentně fungoval pro všechny páry, nezná asi nikdo. Přesto existují určitá pravidla, kterými můžeme hodně ovlivnit. A díky nim si lze krásný vztah udržet dlouhá léta.

    Posbíraly jsme ty nejlepší rady tam, kde jsou opravdu vyzkoušené a opodstatněné – u zkušených žen, které mají leccos za sebou a umí se na všechno podívat s tím správným nadhledem!

  • Milujte ho!

    láska
    Autor: istock.cz

    Nemusíte z něj neustále padat na kolena, ale hlídejte si, abyste ho respektovala, obdivovala ho a co nejčastěji ho vnímala jako svého milovaného a milujícího partnera, s nímž jste alespoň chvílemi šťastná. Problém může vzniknout ve chvíli, kdy nafouknete jeho negativní vlastnosti, které vás štvou, a necháte jimi zakrýt ty pozitivní.

  • Řešte problémy

    láska
    Autor: istock.cz

    To nejhorší, co můžete udělat, je zavřít oči a zamést potíže pod postel. „Dvanáct let jsme nemluvili o tom, že nám nefunguje sex, až jsme vlastně nemysleli na nic jiného než na tenhle problém. Nakonec z něj byla obrovská bublina, která nás rozvedla. Už nikdy bych nenechala nic dojít tak daleko. Byla to chyba,“ přiznává osmatřicetiletá Milena, která se se svým mužem neshodla na tom, jak často se budou milovat. On chtěl jednou týdně, ona jednou za půl roku. Ale je jedno, jestli vás trápí sex nebo to, že spolu trávíte málo času. Všechno řešte co nejdříve a udržujte čistý stůl.

  • Dělejte kompromisy a buďte sama sebou

    láska
    Autor: istock.cz

    Zní to jako protimluv, ale není. Zamiloval se do vás, protože jste taková, jaká jste, a to si hýčkejte. Klidně zůstaňte bláznivě bezstarostná, nebo naopak usedle rozumná, a stejně tak respektujte svého partnera. Ale nepřežeňte to. Trvat neustále tvrdohlavě na svém a říkat „taková jsem a už se nezměním“ je pro vztah zničující. I tady je potřeba najít zlatou střední cestu.

    Jsem hodně aktivní a nejradši bych každou volnou minutu něco podnikala. Jezdila na výlety, chodila do kina, na túry, prostě cokoli. Jenže můj Richard je spíš flegmatik, který je raději v klidu. Chvíli jsme spolu bojovali, ale nakonec jsme vymysleli kompromis. Jednou se mnou podnikne program podle mého gusta a příště zůstane na chalupě a lenoší na zahradě s knížkou v ruce. Spokojení jsme oba,“ říká padesátiletá Eva, která ví, že prosazovat si za každou cenu svou je cesta do pekel.

  • Nechte ho dýchat

    láska
    Autor: istock.cz

    Samozřejmě je důležité mít společné zájmy a trávit spolu spoustu času, ale stejně tak je důležité nechat si každý zvlášť trochu prostoru. Nebojte se, že vám uteče. Naopak. Nejrychleji utíkají muži, které přivážete na řetěz a hlídáte na každém kroku. Já si nemůžu vynachválit princip, že jednou za půl roku jezdíme na volné víkendy (on se svými kamarády a já s kamarádkami) a jednou týdně trávíme večer každý zvlášť. „Potřebuju alespoň občas přijít mezi chlapy, pokecat si a vyčistit si hlavu. Tak chodím do hospody. O to víc se pak těším na svou ženu domů,“ potvrzuje můj princip pětačtyřicetiletý Pavel. Volno dopřává samozřejmě i své ženě.

  • Věřte mu

    láska
    Autor: istock.cz

    I v páru je důležité mít své soukromí. Mluvte spolu o všem, co vám připadá důležité, ale nechte jemu i sobě trochu volnosti. V žádném případě mu neprohledávejte kapsy, mobil ani e-mail. Přehnaná žárlivost je spolehlivý likvidátor každého vztahu. Chvíli je možná roztomilá, ale časem nahlodá i ten nejpevnější vztah. A věrnost partnera vám rozhodně nezajistí!

  • Lichoťte mu, ale rozumně

    láska
    Autor: istock.cz

     

    Někdy to vypadá, že jestli někdo potřebuje neustále slyšet, že je krásný, úžasný, sexy, zajímavý a milovaný, jsou to ženy. Jenže úplně stejně po lichotkách a komplimentech touží muži. Nezapomínejte na to! Věty typu „miluju tvůj smysl pro humor!", "to auto jsi opravil opravdu úžasně!", "dneska ti to fakt sluší!“ s ním udělají divy. Zvlášť, když je budete myslet vážně. Jen pozor, abyste to nepřehnala a „nevychovala si“ nafoukaného, sebestředného chlapa, který si myslí, že je bůh a vy byste mu měla klečet u nohou.

  • Nebuďte dokonalá

    láska
    Autor: istock.cz

    Jasně že zvládneme úplně všechno. Nakoupit, uklidit, zavolat opraváře na televizi, naladit set top box, vyměnit píchlou pneumatiku. Jenže co pak zbude mužům? Dívat se na naši samostatnost a obdivovat, že je vlastně vůbec nepotřebujeme? „Umím vyměnit žárovku, ale nedělám to. Můj manžel by byl smutný, že to pro mě nemůže udělat. Prosím vás, chovejte se jako ženy a neberte mužům jejich chlapství,“ říkala mi nedávno jedna kamarádka.

    A má pravdu. Můžeme vydělávat stejně jako naši partneři, ale neměly bychom jim ani sobě brát pocit, že jsme křehké a zranitelné ženy, pro které by život bez mužů byl smutný a těžký.

  • Nezapomínejte na sex

    láska
    Autor: istock.cz

    V osmdesáti už možná tak důležitý není, ale do té doby ano. Během milování mezi vámi proudí zvláštní energie, která vztah posiluje a upevňuje. Učte se mít z něj radost, užívat si ho a bavit se. Hledejte, co je pro vás oba příjemné, a snažte se sem tam o změnu. Pokud máte nějaký problém v posteli, mluvte o něm, i když se u toho možná trochu červenáte.

  • Smějte se

    láska
    Autor: istock.cz

    Máme podobný smysl pro humor, umíme se spolu bavit, ale i zasmát se sami sobě. Je to jako živá voda. V životě je totiž tolik smutných a těžkých chvil, že si vážím každé, kdy si spolu užijeme legraci. Je to důležitější, než se zdá,“ říká pětačtyřicetiletá Erika. Její muž prý díky svému vtipnému nadhledu vybruslil i z nepříjemných situací.

    Když se vrátil pozdě z hospody a já byla opravdu naštvaná, cestou si z kartonu vyrobil žehličku a otevřel dveře s tím, že si to jde ke mně vyžehlit. Nemohla jsem se na něj zlobit, i když jsem to měla v plánu,“ vypráví ještě dnes s úsměvem.

     

  • Dbejte o sebe

    láska
    Autor: istock.cz

    Ze začátku chodíte na rande ve svých nejlepších modelech, namalovaná a s načesanými vlasy. Jenže časem nad tím mávnete rukou, převléknete se do tepláků a malovátka si schováte na jindy. Váš partner určitě přežije, že každý den nevypadáte jako miss, ale časem mu to může pěkně vadit.

    Alespoň trochu se maluju i o víkendu, domácí oblečení mám vždycky čisté a hezké. Tepláky s vytahanými koleny nebo triko s dírou na mně neuvidíte nikdy. Není to sice ve vztahu nejdůležitější, ale mám svého muže ráda a chci se mu líbit. I po patnácti letech vztahu,“ říká pětatřicetiletá Alena. A má pravdu. Oblékejte se pro svého muže, jako byste šla na první rande.

Autor: MAJ, beni
Diskuse ke článku
.