Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Příšerná tchýně: 4 tipy, jak s ní vycházet

  • Přetáhněte tchýni na svou stranu, nebudete litovat
    13. dubna 2013 | 06:00

    Málokterá žena má to štěstí, že báječně vychází s matkou svého přítele, mnohem častější je tiché trpění se obou žen navzájem. Máme pro vás pár tipů, jak si naklonit přízeň tchýně, která ať se vám to líbí nebo ne, má na vašeho chlapa obrovský vliv.

  • Stanovte si hranice

    Matku má chlap milovat, ale ne bezmezně.
    Autor: profimedia.cz
    Matky prostě chtějí pro své syny to nejlepší, a to za každou cenu. Vaše tchýně vám proto bude mluvit úplně do všeho, vařením počínaje a sexuálním i praktikami konče. Je tedy třeba stanovit si hned na začátku nějaké hranice, kam až milá „maminka“ smí a kde už je jen vaše území. Vyslechněte její připomínky k vaší bramboračce, třeba vám dá dobrou radu, ale nenechte se terorizovat. Dejte jasně najevo, že i vy chcete pro jejího syna to nejlepší a je jedno, jestli kvůli tomu třikrát denně utíráte prach nebo klidně povalujete boty mimo botník. Dejte jasně najevo, že u vás doma, jste paní vy.

  • Zakažte si hádat se

    Matka
    Autor: Shutterstock.com
    Pravidlo „maminka má vždycky pravdu“ platí u maminek partnerů dvojnásobně, proto se ani nesnažte se s tchýní moc přít. Jediný výsledek by byl hádka mezi vámi dvěma a ještě hádka s partnerem.

  • Občas jí zavolejte

    telefon
    Autor: Shutterstock.com
    Chcete-li opravdu zapůsobit, zkuste někdy vaší tchýni jen tak zavolat a třeba mimochodem se jí zeptat, jak se peče ten výborný koláč, co jste u ní jedla. Bude mít radost, že je potřebná a ocení, že se nebojíte zeptat se.

  • Jednejte s ní na rovinu

    žena
    Autor: Shutterstock.com
    Pokud se vám nelíbí, co dělá, nesvěřujte se s tím partnerovi, ale taktně si o tom promluvte přímo s milou „maminkou“.  Neutrhujte se na ní, jednejte klidně a věcně a nakonec jí polichoťte, že si sice chcete uklízet dům po svém, ale určitě si vezmete k srdci její skvělou radu ohledně čistění skvrn od vína.

Klíčová slova:  rodina, vztahy, tchýně, muž
Diskuse ke článku
.