Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ženy mají často lesbické fantazie

21. října 2011 | 20:00

Více než polovině žen se líbí jiné ženy a téměř polovina se s jinou ženou líbala. Ženy ale nemusí mít homosexuální orientaci, aby je přitahovalo stejné pohlaví.

Ženy se vzájemně sexuálně přitahují, i když většinou si tuto skutečnost nechají jen pro svou fantazii. Vyplývá to ze studie, v níž 60 procent žen přiznává, že je někdy jiná žena sexuálně přitahovala, 45 procent se alespoň jednou s ženou líbala a polovina žen má o sexu s ženou tajné fantazie.

Málokterá z nich se však odváží tyto fantazie uskutečnit, a pokud, tak až v pozdním věku. Nejde u nich však o vyjasnění orientace. Jen mají větší odvahu experimentovat.

Nejlepší kamarádky k sobě mají blízko

Holky s holkama
Autor: scom
Tato přitažlivost může vycházet s přirozené vzájemné náklonnosti žen, kdy klidně prosedí hodiny na telefonu a vše si o sobě řeknou. Jsou si tím pak velmi blízké.

“Pevná přátelství žen se dají srovnat s romantickým vztahem mezi mužem a ženou,” vysvětluje psycholog. “Baví se spolu o hodně intimních věcech a jejich pouto se tím ještě víc utužuje."

Přitažlivost ženy k jiným ženám se prý vyvíjí v průběhu života. Mladé dívky se vždy považují za heterosexuální (pokud přímo nemají ujasněnou lesbickou orientaci), ale dlouhodobá studie prokázala, že v pozdějším věku se ženy tak jednoznačně do jediné škatulky nezařazují.

Anne Heche s bývalou milenkou Ellen DeGeneres
Autor: ČTK

Chodila s moderátorkou pak s hercem

Jsou ženy si svou sexualitu ujasňují postupně. Například americká herečka Anne Heche po různých eskapádách s muži zakotvila v tříletém vztahu se známou televizní moderátorkou a komičkou Ellen DeGeneres. "Jsem volnomyšlenkářka a chci všechno vyzkoušet. Tehdy jsem to tak opravdu cítila," objasňuje.

Herečka Anne Heche (39, Muži na stromech) přivedla minulý víkend na svět chlapečka, který dostal jméno Atlas. Otcem je seriálový kolega James Tupper (43).
Autor: ČTK
Dokonce se spolu v Kanadě vzaly, aby podpořily legalizaci sňatků homosexuálů v Americe. Pak byla Anne osm let vdaná za herce Colemana Laffoona, s nímž má syna. Opustila ho ale kvůli mužnému herci Jamesovi Tupperovi, kterého poznala při natáčení i u nás úspěšného seriálu Muži na stromech. Mají spolu dalšího syna a je zřejmé, že její sexuální fantazie o ženách definitivně zlomil.

Autor: INT, bak