Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Láska zrozená v nebesích: Manžela jsem poznala v balonu

Let balonem si Ema ve finále opravdu užila a nemalou zásluhu na tom měl právě džentlmen Jindřich, se kterým si padli do oka a nakonec se z nich stali manželé.
10. srpna 2011 | 15:39

V životě se může stát cokoliv. Většinou se to stane v okamžiku, kdy to nejméně čekáme. Platí to o příjemných i nepříjemných zážitcích. Své o tom ví naše čtenářka Ema, která v jednom dni překonala strach a užila si let balonem, ale v jeho koši našla nakonec mnohem víc, než jen lásku k létání.

Na začátku byl dárek

Když slavila Ema z Klatov pětadvacáté narozeniny, netušila jaké „překvapení“ si pro ni přichystal její tatínek. „Táta je dobrodruh a miluje adrenalin. Já jsem jeho naprostý opak, nerada zkouším nové věci a už vůbec ne ty, které jsou z mého pohledu nebezpečné. Proto jsem div neomdlela, když jsem otevřela obálku, kterou mi dal k narozeninám, a v ní našla poukázku na vyhlídkový let balonem,“ vzpomíná sympatická čerstvá třicátnice a maminka dvouleté Adélky. V první chvíli si myslela, že si z ní tatínek dělá legraci a užívá si její rozpaky nad „nevhodným“ dárkem, ale pak pochopila, že vše je myšleno vážně. „Táta mi řekl, že bych se měla taky jednou odvázat a že když nechci skočit s padákem, tak si mám užít let balonem, protože je to prý úžasný zážitek vidět svět z ptačí perspektivy a navíc se poperu sama se sebou, respektive svým strachem.“

Rozpaky, obavy a rozhodnutí

Ema byla z dárku spíše nešťastná – letět se bála, ale na druhou stranu nechtěla zklamat tatínka, kterému by bylo líto, kdyby nakonec neletěla. „Rozhodla jsem se, že musím svůj strach překonat, a tak jsem si na webových stránkách společnosti, která let pořádala (www.letime-balonem.cz),  našla všechny informace o létání horkovzdušným balonem.“ Když si přečetla, že lety balonem jsou opravdu bezpečné a hlavně, když si prohlédla fotky z letů a přečetla reference, bylo jasno! Zvedla telefon a domluvila si termín jejího letu. „Zjistila jsem, že nás bude v balonu, vlastně v koši, dohromady šest, což jsem na jednu stranu přivítala, že nebudu sama, ale na druhou jsem si říkala, že určitě dojde k přetížení a my někde žuchneme do lesa,“ vzpomíná se smíchem Ema.

Vzhůru do oblak

V den D si Ema vzala na základě doporučení teplé oblečení a vyrazila na místo odletu. „Žaludek jsem měla sevřený a asi tak desetkrát jsem se chtěla vrátit domů,“ vypráví mladá maminka. Nakonec se nevrátila a nastoupila do koše balonu. „V okamžiku, kdy jsme se začali odlepovat od země jsem si uvědomila, že jsem si nevzala foťák. Vedle mě stál docela sympatický pán, který byl na rozdíl ode mne při smyslech a foťák s sebou měl. Poprosila jsem ho, jestli by mu nevadilo, kdyby fotil i pro mě a pak mi fotky poslal. Ihned souhlasil se slovy, že létání balonem je to nejkrásnější, co kdy zažil, takže by byla škoda, kdybych neměla vzpomínky na tenhle zážitek zaznamenané. Začala jsem se smát a řekla mu o mém „dárku“ a hlavně strachu, který jsem musela překonat. Řekl, že mu bude ctí dělat mi na mé první cestě k oblakům společnost a být mým ochráncem,“ vzpomíná Ema. Tehdy ještě netušila, že ten galantní muž se stane jejím manželem.

Osudová přitažlivost v oblacích

Let balonem si Ema ve finále opravdu užila a nemalou zásluhu na tom měl právě džentlmen Jindřich, se kterým si padli do oka a nakonec, a teď dávejte dobrý pozor!, se z nich stali manželé. „S Jindrou jsme si prostě měli co říct, celý let mě bavil, ale také mi vyprávěl vše o létání, které miluje a já měla celou dobu pocit, že já bych zase mohla mohla milovat tohohle o patnáct let staršího, ale neuvěřitelně charismatického muže. Zkrátka jsem se do něj ihned zakoukala“, svěřuje se Ema a při vzpomínce na začátek lásky k jejímu současnému manželovi se jí po tváři rozlévá šťastný úsměv. Ano, je to tak. Ema a Jindřich se do sebe zamilovali a před třemi lety se vzali. A neměli jen tak obyčejnou svatbu!

Získala jsem dvě lásky

„Když mě Jindra požádal o ruku, řekla jsem mu, že si ho vezmu, ale jedině tam, kde jsem ho poznala, tedy v balonu. Já jsem se totiž tenkrát při tom prvním letu nezamilovala jen do mého muže, ale také do létání a do pohledu na zem z ptačí perspektivy.“ A tak se jednoho dne vznesl nad Klatovy a okolí horkovzdušný balon, v jehož koši byli kromě pilota i dva zamilovaní novomanželé. „Napřed jsme si mysleli, že bychom se nechali oddat přímo ve vzduchu, ale pak jsme si řekli, že si let budeme chtít užít sami, a když jsme na stránkách letime-balonem.cz našli naprosto skvělou speciální letenku Privat plus na dvouhodinový let za východu Slunce, bylo rozhodnuto. Proto jsme si ano řekli na louce u balonu a pak odletěli k oblakům už jako manželé,“ končí své vyprávění Ema, které se na klíně usmívá spokojená Adélka, která by se možná nikdy nenarodila, kdyby se její rodiče nepotkali v oblacích díky jednomu zdánlivě nevhodnému narozeninovému dárku.

VÝZVA

Poznala jste i vy svoji životní lásku za výjimečných okolností? Chcete se o svůj příběh podělit s našimi čtenáři? Napište nám ho na prozeny@blesk.cz. Doplnit ho můžete i fotografiemi.

Autor: red