Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Máme spolu tři děti a on si už podruhé našel milenku

Je mi 32 let a jsem spokojená se svým mužem i celou rodinou.
13. března 2009 | 06:59

Je mi 35 let, žiji s druhem a máme spolu tři děti. Splácíme hypotéku, takže oba pracujeme a nemáme moc času. Snažím se soustředit na splácení a věřila jsem, že jednou to bude jinak. Jenže on už si podruhé našel milenku.

Vyčítá mi, že hledal jinde, co doma nedostal. Prý mu chybí dobré slovo a pohlazení. Nedostává se mi síly na to, abych se s ním rozešla, ale strašně mě to bolí, je mi úzko, nic mě netěší a cítím se na dně. Mám pořád brát ohled na děti a dluhy, nebo si zařídit svůj život? Co dělat, abych byla silná a všechno překonala? Moje sebevědomí je na nule. Iveta

NA VAŠE DOTAZY ODPOVÍDÁ:

PhDr. Petr Šmolka,
psycholg, psmolka@volny.cz

PhDr. Petr Šmolka, psycholog, psmolka@volny.cz
Autor: archiv

Milá Iveto,

i když jste si „ukousli“ opravdu velké sousto, přesto může být vše jinak, než se zdá, nebo než se vám snaží váš druh namluvit. Pokud mu doma totiž něco chybělo, tak to opravdu nemuselo být jen pohlazení a dobré slovo. Možná mu chyběl klid (při třech dětech!), bezstarostnost a obdiv. Nebo je partnersky tak neposedný, že by vám stejně zahýbal. Pokud by vás u něj držely pouze ohledy na děti a dluhy, bylo by opravdu lepší zařídit si vlastní život. Jenže vám na něm stále záleží. Pak byste mu měla dát příležitost, aby vás mohl postrádat. Udělat si vlastní program, nalézt si přátele či koníčky. Třeba byste mu chyběla. A když ne, tak byste alespoň uvědomila, jakou máte cenu. Rozhodně vyšší, než abyste musela o jeho vztah škemrat!

Autor: připravila: vin