Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Místo aby se mi věnoval, tráví volný čas na rybách

Rybář
12. února 2009 | 07:24

Jsem vdaná 25 let, máme tři dospělé děti. Myslela jsem, že si teď budeme s manželem užívat společných volných chvil, ale bohužel všechno je jinak. Manžel pracuje do večera, pak se sebere a tráví čas prý s kamarády.

Podobně probíhají i víkendy, je vášnivý rybář. Před pěti lety jsem mu zjistila nevěru, ale on všechno zapřel. Pro mě je to hrozné ponížení, chtěla jsem mu všechno odpustit, ale nedaří se mi to. Můj muž se o tom se mnou nechce vůbec bavit a já nevím, jak se zbavit napětí, které mezi námi je. Věra

Odpovídá:

PhDr. Petr Šmolka,
psycholg, psmolka@volny.cz

PhDr. Petr Šmolka, psycholog, psmolka@volny.cz
Autor: archiv

Milá Věro,

dalším a dalším pitváním jeho nevěry, lhostejno zda faktické nebo pouze domnělé, se panujícího napětí rozhodně nezbavíte. Spíš by mě zajímalo, čemu se věnujete vy. Co vás baví, při čem je vám lépe, zda dáte manželovi možnost, aby vás také někdy postrádal. Nebo zda jste z těch, které svým mužům dříve či později začínají trochu splývat s bytovým zařízením. Myslela jste, jak si teď budete užívat společných chvil, váš manžel se možná domníval, že bude mít víc času na kamarády a na to své rybaření. Obě očekávání jsou vcelku pochopitelná, je jen těžké je skloubit. Naštěstí se vše může dost změnit, až přijdou vnoučata. Chvilky trávené s nimi budou třeba i manželovi připadat lákavější než pohled na vrtící se splávek.

Rybář
Autor: Veronika Pohanková

Autor: připravila: vin