Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Mám chuť se znovu zamilovat...

Je mi 32 let a jsem spokojená se svým mužem i celou rodinou.
7. ledna 2009 | 06:18

Je mi 32 let a jsem spokojená se svým mužem i celou rodinou. Máme tříletou holčičku a desetiletého syna. Poslední dobou často přemýšlím, jestli by nestálo za to začít si něco s jiným mužem.

Vyzkoušet, jestli je každý vztah stejný a ještě jednou zažít ten krásný pocit zamilovanosti. To už po jedenácti letech manželství se svým mužem asi nezažiji.

Dagmar, Poděbrady

Odpovídá:

PhDr. Petr Šmolka,
psycholg, psmolka@volny.cz

PhDr. Petr Šmolka, psycholog, psmolka@volny.cz
Autor: archiv

Je spousta věcí, které už nezažijete. Už nikdy vám nebude -náct. Už nikdy to nebude poprvé. Už nikdy nebudete bezdětná… Život se prostě zastavit nedá. A také se, bohužel, nedá žít život jaksi nanečisto. Něco vyzkoušet, a když to nevyjde, tak se vrátit a zkusit to jinak. Při četbě vašeho dotazu se mi vybavovalo jakési úsloví o dobrém bydlu, možná též o nevybouřeném mládí. Pokud mi můžete věřit, pak si važte všeho, co máte. Ne každá žena by po jedenácti letech manželství mohla mluvit stejně. Možná byste se mohla ještě jednou na chvíli zamilovat a zároveň o tohle všechno přijít. Krutá daň za chvilku pomíjivého štěstí. S některými věcmi není radno experimentovat. Nikdy nemáme všechny proměnné pod kontrolou a něco by se nám mohlo nešťastně vymknout.

Je mi 32 let a jsem spokojená se svým mužem i celou rodinou.
Autor: ilustrační foto: SHUTTERSTOCK.COM

Autor: zpracovala: vin
Klíčová slova: poradna;psycholog;vztah;
Diskuse ke článku
.
Související články