Proč byste o Vánocích neměli nosit volné oblečení?

Když vánoce, tak přísná dieta? Neblázněte. Jen si místo talíře rohlíčků dejte jeden nejoblíbenější sladký kousek.
Když vánoce, tak přísná dieta? Neblázněte. Jen si místo talíře rohlíčků dejte jeden nejoblíbenější sladký kousek.
Foto: Shutterstock.com
15. prosince  2014 
 06:00

Můžete na to jíst od lesa a úplně změnit vánoční jídelníček tak, abyste o svátcích nepřibrali ani deko. ale upřímně řečeno, pokud jste zatím žádnou dietu nedrželi, žádný odborník vám nedoporučí začínat se změnami na talíři zrovna o svátcích.

Naopak. Nic si neupírejte, ale učte se během nich hlídat si množství toho, co sníte - po Novém roce jako když tuhle dovednost najdete. Rozhodně se vyplatí mít rámcovou představu, co kdy budete o Vánocích jíst a co budete dělat, když budete koukat na pohádky a nechcete u toho spořádat talířek lineckého.   

Praktický tip  aneb vsaďte na kontrolu opaskem

DIESEL PRINTO 33
Autor: www.italiedoskrine.cz

Psycholožka Iva Málková všem doporučuje, aby si o Vánocích dali to, co mají rádi, ale aby to nepřehnali s tím, že to nevadí a že to po Novém roce změní. Podle ní je to cesta do pekel, navíc je to velký handicap rovnou na startu. 

 

A před čím vyloženě varuje? "Pozor na zahalování se do volných svetrů a dalších přizpůsobivých kousků oděvů. Ač se to zdá nenápadné a nevinné, toto oblékání je pro vaši postavu mor. Právě volné oblečení vás nenutí udržovat se ve formě, jako když musíte své tělo vystavovat v plavkách a krátkých sukních. Pokuste se proto oblékat přitažlivě, nechlácholit se tím, že vás stejně v zimě nikdo nevidí, tak se přece nemusíte tolik snažit. Vytáhněte své upnuté džíny z letních měsíců a mějte je jako kontrolu nad svým obvodem pasu. I bez váhy tak jednoduše poznáte, jak na tom jste. Existují i opasky s vyznačenými centimetry pro kontrolu obvodu pasu."

Dejte si místo vanilkového rohlíčku zázvorový čaj

...
Autor: Shutterstock.com
Každopádně, vyplatí se naučit se spojovat odpočinek s něčím jiným, než třebas s vánočními pamlsky. Navíc, dostatek tekutin pomáhá se zaplněním žaludku, díky tomu sníte menší množství jídla.

Užívejte si kromě vody kvalitních čajů. Skvělou volbou je zázrový čas z čerstvého zázvoru, který má i antiseptické účinky. Na posílení imunity vyzkoušejte šípkový čaj, který obsahuje větší množství vitaminu C. Během zimního období příznivě působí mátový čaj, který podporuje trávení a pomáhá proti nadýmání. Nejen na trávení, ale i na psychiku konejšivě působí meduňkový či například třezalkový čaj.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji