Jak na ploché břicho? Dieta nezabírá

Ploché břicho? Musíte jíst dostatek bílkovin
Ploché břicho? Musíte jíst dostatek bílkovin
Foto: Shutterstock.com
5. října  2015 
 14:46
?

Co mam dělat, když nemůžu zhubnout a přitom jím málo. Přesto se mi to nedaří a nedaří. Měřím 161 centimetrů vážím 60 kilogramů a chtěla bych mít ploché břicho. 

Veronika

Příčinou může paradoxně nedostatek stravy, zejména bílkovin, protože ty mají vliv nejen na rychlost metabolismu, ale i na na jeho celkovou celodenní intenzitu a pokud máte málo bílkovin ve stravě, a k tomu ještě cvičíte tak se bílkoviny nejen použijí jako zdroj energie a klesne jejich podíl v těle, tedy spálíme si trochu svalové hmoty, ale to má pak důsledek ve zpomalení metabolismu a v postupném snižování množství energie, které za den spálíme.

Tomu lze zabránit právě jen tím, že po každém cvičení a vlastně celý den tělu neustále ve stravě vracíme bílkoviny, které obnovují naši aktivní svalovou hmotu a zrychlují tak metabolismus.Výsledek nedostatečné konzumace bílkovin a množství energie celkově může být nakonec právě tak paradoxní jak popisujete: horší výsledky i když intenzivněji cvičíte, nakonec můžeme začít dokomce i trochu tloustnout. Ploché břicho si vybudujete cvičením jako je power yoga, tzv. cvičení břišního lisu apod.

RNDr. Pavel Suchánek

Další otázky pro Pavla Suchánka

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji