Jak na dovolené nepřibrat ani kilo? Dejte si pozor na all inclusive

  • Jak na dovolené nepřibrat ani kilo? Dejte si pozor na all inclusive
    30. června  2015 
     06:00

    Vyrážíte na dovolenou, kde budete mít all inclusive? V moři dobrot, lokálních specialit a sladkých dezertů se člověk snadno přestane hlídat, přičemž plavání v hotelovém bazénu ani krátké procházky po promenádách ke spálení přijaté energie nestačí. Záludné však mohou být i turistické túry po českých kopcích, pokud je budeme zajídat vydatnou hospodskou stravou a pivem navrch. Poradíme vám, jak se na dovolené udržet v rámci mezí a nepřibrat ani kilo. 

  • 1. Hlídejte se už na cestě do cíle

    ...
    Autor: Shutterstock

    Je třeba mít se na pozoru už v okamžiku, kdy se chystáte na cestu. Do auta si místo české klasiky zabalte horu zeleniny a ovoce, ideálně do chladicí tašky. Když vás popadne mlsná, sáhněte po fitness tyčince a tatranku nechte projednou svým ratolestem. Bageta na benzinové pumpě sice zasytí, ale štíhlou linii s ní nedobudete.

  • 2. Když můžete, svačte!

    ...
    Autor: Shutterstock

    Ať už máte zaplacený jakýkoli stravovací režim, myslete na svačinu a pravidelný přísun jídla. Ne jedno ráno a jedno večer, hlavně abyste co nejvíce ušetřili. O co hubenější bude peněženka, o to silnější se vrátíte. Svačinky si připravte i na cestu. V letadle problém nebude, tam se o vás postarají. Porce navíc nejsou nijak závratné.

  • 3. Základem je lehké stravování

    Bulharsko
    Autor: archiv Blesku

    Rautové stoly bývají neustále plné, a to je velká výzva nejen pro vaše oči, ale často i žaludek. Proto si vybírejte, když už je tu možnost. Ideální jsou ryby, bílé maso, saláty a lehká jídla všeho druhu. Můžete také chytře kombinovat – třeba tučné sýry s lehčím ovocem nebo hroznovým vínem. Jediné, co si hlídat nemusíte, je množství zeleniny na den. Místo těžkých mas, která se špatně a dlouho tráví (nebudete mít dostatek energie na výlety ani sportovní aktivity), volte raději mořské plody. Ty si doma často kvůli ceně ani nedopřejete. Využijte tak dovolenou k degustaci nových, chutných a hlavně dietních pokrmů. Pozor! V horkém počasí má metabolismus tendenci se zpomalovat, a tělo tak sotva stíhá odbourávat to, co mu předsunete. Tuky se pak snadno ukládají.

  • 4. Pitný režim pod kontrolou

    ...
    Autor: Shutterstock

    Jedním z důvodů, proč si lidé připlácejí program all inclusive, je volná konzumace nápojů. Tvoří je často sladké sirupy ředěné vodou, káva, čaj a místní alkoholické nápoje. Pití sladkých sycených i nesycených nápojů se vyvarujte. Před ranní snídaní si nezapomeňte dát svou oblíbenou vlahou vodu s citronem. Pomůže vám strávit jídlo z předešlého dne. Tu už dnes dostanete v každém normálním hotelu či penzionu. Postavte si ji klidně na noční stolek, ať na ni ráno při vidině nových zážitků nezapomenete. Přes den si ohlídejte, abyste vypili minimálně dva litry čisté neperlivé vody. Samozřejmě ne najednou.

  • 5. Vinný střik místo alkoholu

    Vinobraní
    Autor: archiv

    Asi nemusíme připomínat, že o dovolené se alkoholem nijak nešetří, a to ani v případě, že přes rok toho moc nevypijete a pravidelné alkoholové dýchánky jsou vám cizí. Tvrdý alkohol i oblíbené sladké likéry zvyšují chuť k jídlu, a tak bude lepší volbou víno, a to ředěné. U piva volte také jeho bezalkoholovou variantu, pokud už to musí být.

  • 6. Sportujte a radujte se

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Kdy jindy než na dovolené se můžete věnovat nejrůznějším sportům? Navíc když k tomu máte skvělé sparing partnery, jako jsou děti nebo sportovně naladěný partner! Užívejte si léta s úsměvem a v pohybu. Objevujte nové aktivity, které vás budou bavit. Pokud vám chybí fitko, přibalte si závěsný systém na TRX a zaposilujte si pod širým nebem. Jestli už v kufru místo není, nevadí. Rychlá chůze (běh) po pláži je skvělá záležitost a vaše tělo si bude doslova chrochtat blahem. Tak si to užijte a nenechte tuky zvítězit nad vaší vůlí!

/
Autor: Michaela Čapková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji