Pět tipů, jak hubnout rychle, a přitom bezpečně. Pijte vodu a jezte zeleninu!

  • Pět tipů, jak hubnout rychle, a přitom bezpečně. Pijte vodu a jezte zeleninu!
    19. února  2015 
     14:01

    Kdo by nechtěl zhubnout deset kilo během čtrnácti dnů! Jenže pokud chcete, abyste si sníženou váhu udrželi, pak to takto nepůjde. Maximální úbytek na váze by měl být týdně tak 1,5 až 2 kilogramy. Vše, co je více, je na hranici. Ale pokud dodržujete to, co máte, a nejdete přes limity vašeho těla, lze ještě přidat. Rozhodně  ale zapomeňte na všechny hubnoucí pomůcky, od koktejlů až po prášky!

  • Uberte kilojouly

    Podle odborníků bychom neměli všeobecně v příjmu energie denně klesnout pod 5000 kJ. Pokud však potřebujeme rychle zhubnout třeba kvůli nějaké akci, pak se můžeme dostat na 3500 kJ. To je ale skutečně nejnižší možná hranice a neměli bychom na toto dno klesat dlouhodobě. Pokud se ale rozhodnete snížit počet přijatých kilojoulů, o to více si musíte hlídat, abyste konzumovali skutečně kvalitní jídla s vysokým obsahem všech živin potřebných pro správné fungování těla, jako jsou vláknina, bílkoviny.
    Denně byste se neměli dostat pod 3 500 kJ.
    Autor: Shutterstock.com
  • Pusťte do kuchyně zeleninu

    Zatímco ovoce by v takovém případě mělo být naprosto tabu, zeleniny si naopak dejte do sytosti! Třeba taková okurka má pouze 67 kJ na 100 gramů, zelená paprika 88 kJ na 100 gramů, ledový salát zase 81 kJ na 120 gramů. Jestli ale chcete hubnout skutečně co nejrychleji, pak zapomeňte na takové kousky, jako jsou červená paprika, mrkev nebo kukuřice. Všechna tato sladká zelenina totiž obsahuje mnohem více cukru, a logicky tak má i větší energetickou hodnotu. Ideálními kousky jsou výše zmíněné, dále brokolice, květák, rajčata, ředkvičky, cuketa.
    zelenina
    Autor: Shutterstock
  • Pijte hodně vody

    Není to samozřejmě myšleno tak, abyste vodu vyměnili za zbytek denního příjmu jídla. Ale pokud budete mít po ruce stále sklenici s vodou, pak vás ani nenapadne uzobávat něco nedietního, protože budete mít stále plný žaludek. Pro zlepšení chuti si do ní dejte ještě čerstvý citron a mátu. Citron totiž snižuje chuť k jídlu a mimo to má spousty zdravotních pozitiv.
    Voda s citronem
    Autor: Shutterstock.com
  • Cvičte každý den

    Dovedeme si představit, že u této rady mnozí omdlívají. Ale bohužel, jinak to nejde. Pokud chcete skutečně hubnout co nejrychleji, musíte do toho zapojit každodenní aktivitu, minimálně půl hodiny! A z toho byste alespoň třikrát týdně měli splnit nějaké kardio cvičení. Mimo to, že při pohybu spalujete podkožní tuky, tak také nastartujete svůj metabolismus, který pak bude rychleji spalovat i v klidové poloze. Takže šup – až půjdete z práce, jděte pěšky! Alespoň kus cesty... 
    Domluvte se s kamarádkou a jděte si zaběhat do přírody.
    Autor: Shutterstock.com
/

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji