Dieta

a
b
c
č
d
e
f
g
h
ch
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
ř
s
š
t
u
ú
v
w
x
y
z
ž

Dvoudenní mléčná dieta

Dvoudenní mléčná dieta
14. prosince  2014 
 13:43

Potřebujete-li trochu zhubnout a nastartovat organismus, dvoudenní mléčná očista je pro vás to pravé. Dieta je založena na kombinaci mléka, ovoce a zeleniny, takže vaše tělo dostane dostatek bílkovin, vápníku, vlákniny a dalších důležitých živin.

Co můžete čekat: Za dva dny rozhodně nečekejte dramatický úbytek kilogramů. Ale dieta vám pomůže pročistit organismus, upravit zažívání a hodí se pro začátek dlouhodobého vyváženého dietního režimu.

Výhody nevýhody: Dieta vylučuje bílou mouku a milovnice sacharidových příloh s ní mohou mít potíže, ale dva dny to vydrží každá. Je to však jen začátek dlouhodobého procesu, kdy musíte do podobného modelu upravit celý svůj jídelníček.

První den si k snídani dejte bílý jogurt, 150 g ovoce a lžíci ovesných vloček. K svačině si připravte zeleninovou nebo ovocnou šťávu. K obědu si dejte velký zeleninový salát se zálivkou z olivového oleje a dip ze 150 g tvarohu a lžíce bílého jogurtu, do kterého přidejte nasekané bylinky. Ke svačině sáhněte opět po ovocném koktejlu, který si připravte z kefíru a svého oblíbeného ovoce. A k večeři vás zasytí květák a brokolice zapečená s tvarohem a sýrem.

Druhý den ráno začněte s mléčným koktejlem s banánem, sypaným mletými ořechy a vločkami. Ke svačině si dejte ovoce se strouhaným tvrdým sýrem. Jako oběd si připravte dušenou zeleninu s jogurtovou zálivkou nebo vařené brambory se žervé. Ke svačině vám postačí kefírové mléko a  den zakončete ředkvičkovou pomazánkou z tvarohu na celozrnném pečivu.

 


Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji