Suroviny
750 g kuřecích stehenních řízků
1/2 nadrobno nakrájené středně velké cibule
4 prolisované stroužky česneku
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 lžíce citrónové šťávy
3 lžičky mletého koriandru
3 lžičky mletého římského kmínu
3 lžičky koření garam masala
90 g (⅓ hrnku) jogurtu
1 lžička soli
Postup
Nejprve namočíme do vody 12 špejlí nebo grilovacích jehel. Maso nakrájíme na 3 cm veliké kostky. Cibuli, česnek, zázvor, citrónovou šťávu a koření rozmixujeme. Přidáme jogurt, osolíme a směs ještě krátce promixujeme. Kousky masa navlékneme na špejle, dáme do pekáče, důkladně potřeme jogurtovou . Necháme nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc v chladničce rozležet. Špízy připravujeme na rozpáleném grilu.
Jako příloha jsou ideální lehké zeleninové saláty včetně okurkového tzatziky. Chuť dotáhnou i černé olivy k zakousnutí a coby dezert vychlazený cukrový meloun.