Pondělí 25. listopadu 2024
Svátek slaví Kateřina, zítra Artur
Oblačno, déšť se sněhem 5°C

Grilování slavných: Kuřecí kebab Pavla Vítka

Zkuste ochutnat oblíbený recept Pavla Vítka.
9. května 2010 | 12:09

SERIÁL: Zpěvák Pavel Vítek bydlí spolu se svým registrovaným partnerem Janisem Sidovským v domě na Karlštejně. Jejich velká zahrada ke grilování přímo vybízí. A Pavel s Janisem na něm žaludky přátel ohromují řeckým kebabem.

Suroviny

750 g kuřecích stehenních řízků
1/2 nadrobno nakrájené středně velké cibule
4 prolisované stroužky česneku
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 lžíce citrónové šťávy
3 lžičky mletého koriandru
3 lžičky mletého římského kmínu
3 lžičky koření garam masala
90 g (⅓ hrnku) jogurtu
1 lžička soli

Postup

Nejprve namočíme do vody 12 špejlí nebo grilovacích jehel. Maso nakrájíme na 3 cm veliké kostky. Cibuli, česnek, zázvor, citrónovou šťávu a koření rozmixujeme. Přidáme jogurt, osolíme a směs ještě krátce promixujeme. Kousky masa navlékneme na špejle, dáme do pekáče, důkladně potřeme jogurtovou . Necháme nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc v chladničce rozležet. Špízy připravujeme na  rozpáleném grilu.

Jako příloha jsou ideální lehké zeleninové saláty včetně okurkového tzatziky. Chuť dotáhnou i černé olivy k zakousnutí a coby dezert vychlazený cukrový meloun.

Autor: red