Pětatřicetiletého Riddiho pražští labužníci znají. Na nabídku jeho restaurace Emanuel nedá mimo jiných dopustit ani Simona Krainová, která navíc bydlí poblíž, ve stejné čtvrti Dejvice.
Noblesního Riddiho ctí kritici i kolegové. Včetně Zdeňka Pohlreicha, který na rozdíl od něj působí jak buldozer. Pohlreich dokonce přišel do kuchyně Riddiho okusit jeho jídlo a složil mu poklonu. Zatímco kosmopolitní Pohlreich musel italskou kuchyni poznat, Riddi ji měl od kolébky danou. A je to také sakra znát.
Emanuel Riddi tvrdí, že griluje všechno a rád. „Poslední dobou je u nás doma grilování výjimečnou událostí. Není na něj bohužel čas.“ Za nejlepší suroviny pro tuto záležitost považuje italské párky a ryby.
Tuňákový steak v chlebovo-bylinkové krustě Emanuela Ridiho
4 filety tuňáka v kvalitě na sashimi (200 g)
Z bylinek čerstvá bazalka, fenyklová nať, petrželka, tymián
1 šálek strouhanky
extra panenský olivový olej
Bylinky nadrobno nasekáme a smícháme je se strouhankou a olivovým olejem tak, aby strouhanka zvlhla, ale nebyla příliš nasáklá tukem. Ochucenou masu na tuňáka přitlačíme ze všech stran a na grilu ho jednu minutu z každé strany opečeme. Maso uvnitř musí zůstat trochu syrové. Jinak ryba zbytečně vyschne a její chuť ztratí na výjimečnosti.
Přílohou může být rozpečená bageta potřená bylinkovým máslem, pizza chléb. Samozřejmě salát podle sezónní nabídky. Zkuste špenátové listy s cherry rajčátky a kozím sýrem. Zakápnuté balsamikem, olivovým olejem plus posypané vlašskými ořechy.