Specialita Báry Niničové: Mořský vlk na slano | Pro ženy | Blesk.cz

Specialita Báry Niničové: Mořský vlk na slano

8. května 2010 | 17:40

Sportovní moderátorka Bára Niničová si v létě ráda užije pohodu s přáteli u grilu. Její nejoblíbenější recept je 'Mořský vlk na slano' se sklenkou dobrého bílého vína.

Suroviny:

mořský vlk podle potřeby
mořská sůl
voda
olivový olej

Postup:

Vykuchanou rybu či ryby důkladně omyjeme ve studené vodě a naložíme do silně nasyceného slaného roztoku. Ten připravíme smícháním mořské soli, vody a lžičky olivového oleje a ryby v něm naložíme nejméně na dvě hodiny. Poté je na rozpáleném grilu opékáme z každé strany, dokud kůže není dostatečně tmavá. Aby se ryby nespálily, potíráme ji v průběhu grilování zbytkem nálevu. Jako přílohu doporučuji ogrilovat předvařené malé brambůrky, cuketu, rajské. Fantazii se meze nekladou. Skvěle chutná i rozpečená, bylinkovým máslem ochucená bageta. A nesmí chybět bílé víno!

Autor: red