Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Specialita Michala Davida (49): Thajské grilované krevety

Fotografie
7. května 2010 | 15:54

Michal David je vyhlášený labužník. Z plodů moře miluje především krevety, které griluje ´po thajsku´.

Suroviny:

tygří krevety (Jumbo Shrimps)

česnek

čerstvý koriandr

čerstvá petržel

sůl

pepř

olivový olej

bílé víno

206417:gallery:true:true

Postup:

Krevety propláchneme vodou a dáme do mísy. Česnek, koriandr a petržel rozmělníme, smícháme se solí, pepřem a vsypeme do mísy s krevetami. Přidáme olivový olej a trochu bílého vína. Necháme asi hodinku odpočinout v lednici. Pro lepší manipulaci se většinou krevety napichují na špejli - v tom případě je dobré ji předem na hodinu namočit do vody, aby nehořela a maso se na ni nelepilo. Krevety se po každé straně grilují asi 30 vteřin.

Autor: Adéla Pěničková