Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Svatomartinské hodování: Pečená husa

Pečená husa
11. listopadu 2009 | 10:38

Doba přípravy: 15 minut, doba pečení: 160 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 větší husu
100 ml smetany na vaření
kmín, sůl

Postup:

Očištěnou a omytou husu nasolte několik hodin před pečením. Posypte kmínem, dejte do pekáče, podlijte vodou a za občasného podlévání pečte při teplotě 200°C. Když je husa téměř měkká, odkryjte ji, sádlo slijte. Husu během dalšího pečení několikrát potřete smetanou a nakonec zprudka dopečte, aby měla dobrou chuť a barvu. Podávejte s libovolnou přílohou.

Autor: archiv