Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dušené zelí se slaninou

Dušené zelí se slaninou
14. října 2009 | 12:47

Doba přípravy: 15 minut, doba vaření: 20 minut

Budete potřebovat (pro 6 osob):

2 půllitrové sklenice sterilovaného sladkokyselého zelí
2 lžíce drceného kmínu
100 g slaniny
1 cibuli
4 až 6 lžic hladké mouky
krystalový cukr a ocet na dochucení
tuk dle potřeby
sůl

Postup:

Obsah obou sklenic vylijte i s nálevem do vyššího hrnce a přidejte tolik vody, aby bylo zelí zakryté. Přidejte kmín, sůl, přiveďte do varu a vařte přibližně 15 minut. Na pánvi rozehřejte malé množství tuku, přidejte slaninu pokrájenou na drobné kostky, osmažte, přidejte cibuli a poduste doměkka. Zaprašte moukou a přibližně minutu míchejte. Směs přidejte do hrnce se zelím a ještě 5 minut povařte. Dochuťte octem a cukrem.

Autor: archiv