Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dušené červené zelí s jablky

Dušené červené zelí s jablky
14. října 2009 | 13:36

Doba přípravy: 10 minut, doba vaření: 25 minut

Budete potřebovat (pro 6 osob):

1 kg červeného zelí
250 g cibule
2 lžíce tuku
4 lžíce octa
500 g jablek
350 ml červeného vína
3 lžíce rybízového džemu
krystalový cukr podle chuti
sůl, pepř, bobkový list

Postup:

Zelí nakrájejte na tenké proužky. Na tuku zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte zelí, promíchejte a přikryté chvilku duste. Přidejte ocet a promíchejte. Jablka očistěte, pokrájejte na měsíčky a přidejte k zelí. Osolte, opepřete, přidejte bobkový list, podlijte vínem a duste doměkka. Nakonec vmíchejte rybízový džem, dochuťte cukrem, nechte převařit a podávejte.

Autor: archiv