Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jahodové muffiny

Jahodové muffiny
8. října 2009 | 13:53

Doba přípravy: 45 minut, Doba pečení: 12 až 15 minut

Budete potřebovat (na 12 kusů):

150 g másla
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
kůru z jednoho pomeranče
špetku soli
3 vejce
200 g polohrubé mouky
50 g maizeny
půl balíčku prášku do pečiva
6 lžic mléka
12 papírových formiček
12 středně velkých jahod
cukr moučku na posypání

Postup:


1. Změklé máslo s cukrem krupicí a s vanilkovým cukrem, nastrouhanou pomerančovou kůrou a špetkou soli šlehejte pět minut do pěny. Postupně přidejte tři celá vejce. Mouku smíchejte s maizenou a práškem do pečiva a prosejte na máslovou hmotu. Opatrně promíchejte, přidejte mléko a vypracujte hladké těsto.

2. Jahody očistěte, omyjte a nechte na sítku okapat. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky, které rovnoměrně naplňte těstem.

3. Doprostřed vtlačte po jedné jahodě. Muffiny pečte v troubě vyhřáté na 180 °C. Po upečení nechte vychladnout a posypejte cukrem moučkou.

Autor: archiv