Budete potřebovat (pro 4 osoby):
na krém:
2 jahodové kompoty
250 ml smetany ke šlehání
1 balíček ztužovače šlehačky
1 balíček Crème Olé pudinku bez vaření s vanilkovou příchutí Dr. Oetker
1 balíček Crème Olé pudinku bez vaření s čokoládovou příchutí Dr. Oetker
kulaté piškoty
na ozdobení:
1 balíček šlehačky v prášku
150 ml mléka
navíc:
4 pudinkové misky o průměru asi 12 cm
uzavíratelnou nádobu o objemu asi 3 l
Postup:
1. Šťávu z jahod slijte a nechte je na sítku dobře okapat. Na přípravu vanilkového krému dejte do uzavíratelné nádoby o objemu asi 3 l polovinu smetany ke šlehání, půl balíčku ztužovače šlehačky, půl balíčku Crème Olé s vanilkovou příchutí a polovinu šťávy z kompotu. Nádobu pevně uzavřete víkem. Několikrát intenzivně protřepejte (celkem 15–30 vteřin), tak aby se všechny přísady dobře promíchaly.
2. Stejným postupem připravte z druhé poloviny surovin krém z Crème Olé s čokoládovou příchutí.
3. Dna pohárků vyložte piškoty, na ně navršte střídavě čokoládový a vanilkový krém, který prokládejte jahodami. Poháry ozdobte šlehačkou v prášku připravenou s mlékem podle návodu. Povrch ozdobte jahodami.
Doba přípravy: asi 15 minut
Klíčová slova: vaření;recept;dezert;pohár;jahody;bez vaření;pudink;
Diskuse ke článku
.
Články odjinud