Pátek 18. září 2020
Svátek slaví Kryštof, zítra Zita
Jasno 18°C

Vrstvený pohár s jahodami

9. října 2009 | 09:09

Doba přípravy: asi 15 minut

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

na krém:

2 jahodové kompoty
250 ml smetany ke šlehání
1 balíček ztužovače šlehačky
1 balíček Crème Olé pudinku bez vaření s vanilkovou příchutí Dr. Oetker
1 balíček Crème Olé pudinku bez vaření s čokoládovou příchutí Dr. Oetker
kulaté piškoty

na ozdobení:

1 balíček šlehačky v prášku
150 ml mléka

navíc:

4 pudinkové misky o průměru asi 12 cm
uzavíratelnou nádobu o objemu asi 3 l

Postup:

1. Šťávu z jahod slijte a nechte je na sítku dobře okapat. Na přípravu vanilkového krému dejte do uzavíratelné nádoby o objemu asi 3 l polovinu smetany ke šlehání, půl balíčku ztužovače šlehačky, půl balíčku Crème Olé s vanilkovou příchutí a polovinu šťávy z kompotu. Nádobu pevně uzavřete víkem. Několikrát intenzivně protřepejte (celkem 15–30 vteřin), tak aby se všechny přísady dobře promíchaly.

2. Stejným postupem připravte z druhé poloviny surovin krém z Crème Olé s čokoládovou příchutí.

3. Dna pohárků vyložte piškoty, na ně navršte střídavě čokoládový a vanilkový krém, který prokládejte jahodami. Poháry ozdobte šlehačkou v prášku připravenou s mlékem podle návodu. Povrch ozdobte jahodami.

Autor: připravila: lap
Diskuse ke článku
.