Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Malé, ale účinné! Díky těmto trikům konečně zhubnete

  • Díky našim trikům budete už za pár týdnů o nějaké to kilo lehčí.
    5. března 2013 | 08:30

    Chcete se zbavit nadváhy? Vypadat skvěle a cítit se dobře? To vše navíc bez velkých výdajů? Osvojte si jednoduché triky, které zaručeně fungují.

  • Zelenina místo chipsů

    zelenina
    Autor: Shutterstock.com

    Večery bez slaných pochutin si nedokážete představit. Balíček chipsů, který hravě sníte při sledování televize, ode dneška radši nahraďte chroupáním čerstvé zeleniny. Salátová okurka, mrkev, řapíkatý celer, ředkev či paprika vám poslouží úplně stejně jako chipsy, ale nezanesou tělo tuky a solí. Uvědomte si, že člověk, který jednou týdně spořádá půl balíčku chipsů (asi 90 g), přijme v průběhu jednoho roku téměř dva kilogramy tuku!

  • Hroznový džus místo vína

    Hroznový džus
    Autor: Shutterstock.com

    Jedna sklenice vína je zdravá, to je vědecky prokázáno. Pokud byste jich vypila víc a potom se ráno probudila s bolavou hlavou, máme pro vás malou fintu. Místo vína si dopřejte hroznovou šťávu. Chutná výborně a je v ní víc ovoce. Nejen víno, ale i šťáva z hrozna totiž obsahuje hodně polyfenolů. Tyto rostlinné látky chrání tělo před volnými radikály, které ovlivňují stárnutí. A jestliže už jste na chuti vína závislá, pak vyzkoušejte víno bez obsahu alkoholu. Má o polovinu méně kalorií než to klasické.

  • Ovocný den místo přísné diety

    S některými potravinami, a to nejen s ovocem, jde hunutí mnohem lépe
    Autor: profimedia.cz

    Udělejte si jednou za 14 dní ovocný den. Po celý den jezte jen čerstvé ovoce (jablka, hrušky, banány, pomeranče...). Zhruba 1,5 kg ovoce si rozdělte do pěti jídel. Ovocný den vzpruží a pročistí tělo, dodá mu dostatek vitaminů a působí jako mini-dieta. Pročišťování organismu podpoříte tím, že během dne vypijete 2 až 3 litry vody.

  • Zelený čaj místo kávy

    Zelený čaj má údajně léčivé účinky
    Autor: scom

    Nahraďte svůj denní šálek kávy hrnkem zeleného čaje. Ten vás probere stejně jako káva, ale je mnohem zdravější. Pravidelné pití zeleného čaje vás příjemě osvěží a zároveň tím preventivně bojujete proti rakovině.

  • Sušené ovoce místo mléčné čokolády

    Sušené ovoce
    Autor: Shutterstock.com

    Tři nebo čtyři dílky čokolády denně by se daly ještě prominout. Když však vaše chuť na sladké nemizí, sáhněte raději po sušeném ovoci. Je také sladké, ale má méně kalorií než čokoláda. Sušené ovoce navíc obsahuje maximálně 2 g tuku na 100 g a je zdrojem velkého množství vlákniny, která vás nasytí.

Klíčová slova:  hubnutí, dieta