Čtvrtek 21. listopadu 2024
Svátek slaví Albert, zítra Cecílie
Oblačno, sněžení 2°C

3 hlavní problémy tloustnutí? Známe řešení!

13. června 2012 | 06:00

O životním stylu a potřebě změnit jej, pokud chceme zhubnout, se toho už napsalo. Jak to ale udělat, aby to nebolelo? Zamyslete se nad svými zvyky. Víme jak to napravit!

Spoustu špatných návyků si přinášíme už z rodiny. Nestihneme se v klidu nasnídat, naopak se potkáváme u pozdní večeře.

Stravování také ovlivňuje náš denní režim.

Vyvarujte se podnětů k jídlu, kterými není hlad:

* neodolatelná chuť na něco (i když jsme nasyceni)
* nervové vypětí
* nuda
* únava
* špatná nálada
* smutek
* opuštěnost
* vizuelní impuls, dostaneme chuť na to, co vidíme
* potřeba uklidnit se
* nervozita
* vztek
* potřeba dojídat se
* nechceme urazit kuchaře

Zaleninový salát s olivovým olejem
Autor: profimedia.cz
1. Problém:

Když máme chuť si něco malého dát, nesáhneme běžně po zelenině. Většinou je to sladké, nebo jde o slané pochutiny. A většinou opravdu i o nemalé množství.

Řešení: Mějte vždy v lednici připravené kousky zeleniny, libového masa, nízkotučného sýra, či ovoce, které máte rádi, a zaženou prvotní chutě. A hlavně, nekupujte jiné lákavé a kalorické pochutiny! Pokud nebudou v dosahu, uvidíte, že chutě snadno zaženete i tím, co doma zrovna máte.

2. Problém:

Dostáváme se do situací, kdy sice nemáme hlad, ale jsme nuceni jíst: návštěva, společenská událost ap.

Řešení: Buď se předem omluvte, že jste se zrovna najedli, a tedy nemáte hlad, nebo ze zdvořilosti jen něco málo ochutnejte (záleží na situaci). Nikdy vás nikdo nenutí vybílit celý talíř.

Salát s kozím sýrem
Autor: profimedia.cz
3. Problém:

Po celodenním shonu se těšíme, až doma otevřeme lednici a v klidu se najíme. To pak bývá největší nášup dne.

Řešení: Není problém jíst na večer, záleží ovšem, co a kolik toho sníme. Zkuste si proto předem připravit do lednice jen něco malého a lehkého. Únavou se vám už stejně nebude chtít vařit další a složitější jídlo a tak se s připravenou lehkou verzí velmi rádi spokojíte.

Autor: lesk.sk, bak