Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Získejte ladné křivky s rychlejším metabolismem. A bez jo-jo efektu!

5. března 2012 | 06:17

Přinášíme vám dietu, kterou úspěšně nastartujete hubnutí už za tři dny, přitom si budete s velkým požitkem vychutnávat každý čtvrtý den hubnutí.

Většinou se snažíme shazovat přebytečné kila nevyváženou stravou chudou na živiny.

Abychom byli pořád svěží přitom krásně štíhlé, je ale třeba hubnout  bez jojo efektu.

Řada diet je však založená na přísně omezeném jídelníčku. Tato je jiná. Hubněte konečně zdravě!


Jak to funguje?

Tři dny držíte dietu a na čtvrtý si dopřejete trošku z toho, na co zrovna máte chuť. Tajemství se ukrývá v našem mozku, který každé čtyři dny kontroluje, zda má dostatečné množství živin na to, aby organismus přežil.

Pokud bychom tedy i čtvrtý den drželi dietu, mozek zareaguje a okamžitě zatáhne za ruční brzdu, aby tak přepnul na úsporný režim. Tím se zpomalí látková přeměna a zastaví i spalování tuku.

.
Autor: shutterstock.com
Známe to pod názvem jojo efekt. K tomu ovšem nemusí dojít, pokud se této chybě včas vyhneme. Náš trik spočívá v tom, že čtvrtý den dopřejeme svému tělu prostě více kalorií.

Tím předejdeme zpomalení látkové přeměny a další tři dny bude mozek opět pracovat v rychlých obrátkách a my můžeme dále hubnout.

Jak rozjet látkovou přeměnu

* Během diety si dopřejte chutné obědy a večeře, které můžete během tří dietních dnů libovolně obměňovat. Zachovejte vždy však 3 dietní dny a 4. den, kdy si dopřejete více živin! Nezapomínejte ani na vyvážené snídaně. Na svačinu a odpolední svačinu postačí jen kousek ovoce, či jogurt.

* Důležité je, abyste se nepřejídala, protože část stravy zůstává ve střevech často nestrávená, a pak dochází k negativním procesům, jako je nadýmaní, které škodí organismu.

* Pokud tělo zásobíme všemi důležitými výživnými látkami, určitě rychle zapomenete nejen na nepříjemné záchvaty vlčího hladu, ale vyhnete se i zbytečnému přejídání.

Chcete do Valentýsnké noci zhubnout alespoň nějaká přebytečná těla? Vyzkoušejte speciální jídeůníček.
Autor: Isifa.com

Věděla jste, že ...

* Kombinovanou (dělenou) stravou se lidé řídili už od pradávna. Patří mezi nejzdravější formu lidské výživy, díky které se budete cítit vitálnější. Důležité je správně nastartovat látkovou přeměnu. Dovolené jsou i malé prohřešky.

* Rafinovanost této diety je v tom, že se nemusíte zříci svých oblíbených dobrot. Abyste se cítila příjemně, je jen třeba konzumovat je v malém množství a nekombinovat s jinými potravinami. Dokonce si můžete dopřát i sklenku červeného vína či malé pivo.

* I při této dietě stále platí, že nelze zapomínat na dodržování pitného režimu (min. 1,5 až 2 litry denně), který doplňujte minerální vodou, bylinnými čaji nebo ovocnými šťávami ředěnými vodou. Mimochodem, časté přijímání tekutin zamezuje pocitu hladu.

Zeleninový salát je nejlepší jídelníček na hubnutí
Autor: SHUTTERSTOCK.COM
Nezapomeňte:

* Smích je velmi důležitý nejen pro krásu, ale i pro zdraví. Posiluje nervový systém, srdce, svalstvo hrudníku, ramen a břicha, díky němu se stáváte pozorněji, šťastnější a také štíhlejší.

* Pravidelně cvičte alespoň 3x týdně půlhodinu.


Naše tipy:

* Hledejte zdravé varianty stravování. Jako přílohu volte hodně syrové, ale i dušené zeleniny.

* Dopřávejte si co nejčastěji libové maso (drůbež, ryby…) a nízkotučné mléčné výrobky.

Autor: lesk.sk, Kbak