Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Lucie (19) skoncovala s chipsy, zhubla 17 kilo

15. prosince 2011 | 06:32

Za svůj úspěch vděčí tatínkovi. Lucka totiž při výšce 163 centimetrů vážila na jaře 95 kilogramů. Aby všem, kteří nevěří, že to jde, dokázala opak, poslala nám svůj příběh.

Být tak štíhlá, moct si koupit jakékoliv oblečení… Sen mnoha z nás! Naše čtenářka Lucka si ho však splnila.

Lucie (19): Konec s milovanými chipsy

Ještě letos v dubnu jsem vážila 95 kilogramu při výšce 163 centimetrů. Ke změně mě donutil tatínek a vůbec nelituju, že jsem ho poslechla. Sama jsem vydržela dietu vždycky jen týden a konec. Ale on mi pak řekl, že jsem vždycky byla jeho hezká holčička, jeho manekýnka, a že teď už je to moc a můžu kvůli nadváze být i nemocná. Obrečela jsem to, ale díky tomuto impulzu jsem začala hubnout.

Lucka za své odhodlání vděčí tatínkovi. Zhubla 17 kilo a teď je mnohem spokojenější.
Autor: archiv čtenářky

Chcete vědět jak? Předně jsem se vzdala chipsů, velkých večeří, salátů s majonézou, sladké coly. Nejedla jsem po sedmé večer hodině a rohlíku (bílého pečiva) jsem se nedotkla ani nepamatuju. Ale na všechno jsem šla pomalu. Třeba místo dvou bílých rohlíků se salámem jsem si dala jeden grahamový se sýrem a postupně jsem jedla pořád menší porce a víc zdravého jídla. Teď už si občas dopřeji zase něco nezdravého, ale nepřeháním to, ještě chci pokračovat. Jde to pomalu, ale výsledky jsou znát. Táta má radost, povzbuzuje mě.

Vážím sedmdesát osm kilogramů a jsem mnohem spokojenější. Cítím se lépe a je mi fajn, když si můžu obléknout věci, na které jsem předtím jen smutně koukala. Chci vážit pětašedesát kilo, vím, že si ještě počkám, a také to, že čekání za to stojí.

Čtenářka Lucka

 

Co byste měli vědět:

- Obyvatelé České republiky jsou jedni z nejtlustších v Evropě: 21 % mužů a 31 % žen je obézních (jejich BMI je nad 35). Nadváhou (BMI 25–30 ) nebo obezitou u nás trpí 68 % žen a 72 % mužů.

- Přejídání už zabilo víc lidí než všechny války dohromady.

- Úspěšnost redukčního režimu závisí na druhu diety, nejúspěšnější jsou hubnoucí, kteří spolupracují s odborníkem, a účastníci kurzů pracující s kognitivně behaviorální terapií (práce s učením, poznáváním, myšlením a chováním, u nás je to například společnost STOB – Stop obezitě).

Autor: připravila Olga Poucheová