Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zhubla 70 kilo, kvůli plastice musela prodat dům

22. listopadu 2011 | 11:45

Britka Jayne Fenney (50) v krátké době shodila 70 kilo, zůstala jí však vytažená kůže. Prodala tedy střechu nad hlavou, aby konečně získala své vysněné tělo!

Nikdy není pozdě splnit si svůj sen. To dokazuje Jayne Fenney z britského Kentu, která si pořídila vysněné sexy tělo až v padesáti letech. Stálo ji to sice značnou část majetku, ale rozhodně nelituje.

Jayne od dětství bojovala s nadváhou. Už v 10 letech vážila 63 kilo a zažívala klasický scénář. Ve škole se jí smáli a čím více trpěla, tím více jedla.

"Běžně jsem vyjídala mámě spíž, cokoliv jsem tam našla, jsem snědla, " vzpomíná Jayne. "Celou plechovku broskvového kompotu jsem klidně zajedla bochníkem chleba se sýrem."

Jayne se tak postupně projedla až k hmotnosti 133 kilo! Zkoušela zhubnout různými dietami, všechny však končily jo-jo efektem.

Pod šaty skrývala vytahanou kůži

Nakonec přišla na to, že nejlepší je se racionálně stravovat. Se změnou jídelníčku podstoupila v prosinci 2008 i bandáž žaludku. Jen díky tomu hned shodila 26 kilo.

Po rychlém zhubnutí na Jayne Fenney visela kůže.
Autor: profimedia.cz
Operace, díky níž dnes váží o 70 kilo méně, tedy 63 kilo, ji stála 5000 liber (téměř 150 tisíc korun). To byl však jen začátek její cesty k vysněné postavě.

Jayne měla tedy najednou štíhlé tělo, ale rychlým zhubnutím na něm visela kůže, která už neměla tu elasticitu se stáhnout.

"V šatech jsem vypadala skvěle, ale pod nimi jsem schovávala scvrklé tělo devadesátileté ženy. Moje kůže se za dobu obezity natáhla tak moc, že ​​jsem po zhubnutí vypadala jako vypuštěný balónek,“ přibližuje Jayne.

Dům vyměnila za sexy tělo

A tak začala přemýšlet, kde by vzala 30 tisíc liber (bezmála 900 tisíc korun!) na operaci, která by ji přebytečné kůže zbavila.

Jayne Fenney je v padesáti se svým tělem konečně spokojená.
Autor: profimedia.cz
"Žila jsem sama v třípokojovém domě s obrovskou zahradou. A tak jsem si řekla, že tolik místa opravdu nepotřebuji," vysvětluje svůj nápad žena.

Své hnízdečko tedy prodala za 120 tisíc liber (přes 3 a 1/2 milionu korun) a přestěhovala se do malého mobilního domku za 75 tisíc liber (2 230 tisíc korun).

Pak se ještě rozloučila s velkou manželskou postelí sušičkou a širokoúhlou televizí. "Možná se to někomu zdá jako radikální a unáhlené rozhodnutí, ale já myslím, že je to to nejlepší, co jsem kdy pro sebe udělala.“

Jayne Fenney nyní bydlí v mobilním domě.
Autor: profimedia.cz

V padesáti konečně v bikinách

Jayne Fenney si za barák pořídila vysněné tělo.
Autor: profimedia.cz
„Velký dům z cihel jsem vyměnila za tělo, po jakém jsem vždy toužila, a proto nelituji jediné penny. Ten pocit stojí i za deset domů," pochvaluje si Jayne.

Z peněz za majetek si dala odstranit přebytečnou kůži, pozvednout prsa a také upravit povislou kůži na rukou a stehnech.

"Ve svých padesáti poprvé můžu nosit bikiny a mám mnohem více sebedůvěry, než jsem kdy měla," říká šťastná žena.

Autor: INT, lesk.sk, Kbak