Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tereza Kerndlová: Tajemství její sexy postavy

3. února 2011 | 12:37

V negližé pózovala v amsterdamských uličkách lásky i na břehu moře. Kalendář, který z fotografií vznikl, čtenáři Blesku ohodnotili jako nejhezčí pro letošní rok. Co zpěvačka Tereza Kerndlová (24) pro své tělo dělá, aby mohla fotit ve spodním prádle? Tady jsou její dietní tipy a triky!

„I když by to asi málokdo řekl, mám docela sklony k tloustnutí. Před pěti lety jsem přestala stepovat a rázem se ze mě stala baculka,“ říká Tereza Kerndlová. Necítila se dobře a hledala způsob, jak zhubnout.

Sladké hříchy

„Začala jsem se více hlídat, jedla jsem menší porce a víckrát denně. Z jídelníčku jsem vyhodila tučná a nezdravá jídla a naopak jsem začala jíst více ovoce a zeleniny,“ popisuje zpěvačka, jejímž přítelem je o šestnáct let
starší René Mayer. Nejhorší pro ni bylo odpustit si sladké. „To prostě miluju. Hlavně jsem si ale uvědomila, že jen změnou jídelníčku vysněné postavy nedocílím,“ vypráví kráska se sametovým hlasem a pokračuje: „A tak jsem začala tancovat. Zjistila jsem, že se jím skvěle formuje postava a kila jdou rychle dolů. Netrvalo dlouho a dostala jsem se na váhu 50 kilogramů, kterou se snažím dlouhodobě udržovat.“

Tanec s posilováním

Terezu to nadchlo natolik, že dokonce natočila instruktážní DVD, kde se prvky ze salsy, mamby nebo samby kombinují s posilovacími cvičeními zaměřenými na problémové partie – stehna, lýtka a také paže, břicho a zadek. „Nejde o nabírání svalové hmoty, ale o zpevnění postavy. Program trvá 50 minut a doporučuji ho praktikovat dvakrát týdně,“ radí bývalá zpěvačka kapely Black Milk.

Dieta před focením

Přestože se snaží jíst zdravě po celý rok, někdy si prostě vydatné, tučné nebo výrazně sladké pochoutky neodpustí. „Bez dobrého jídla by byl život smutnější. Pokud mne ale čeká focení, samozřejmě najedu na úspornější a zdravější režim. Jako třeba před focením v Holandsku. To byl nápad mého přítele, Amsterdam se mu zdál hodně nevšední. Většina fotografů si totiž vybírá lokace, kde je celoročně teplo. My jsme sice získali neokoukané prostředí, ale také aprílové počasí. V srpnu tam bylo třináct stupňů a obvykle se stalo, že než jsme rozbalili všechny věci na focení, začalo pršet a my se běželi schovat,“ vzpomíná Tereza, kterou asi nejvíce zaujalo focení v amsterdamských uličkách lásky.

V uličkách lásky

„V Red Light District nesmějí fotit ani turisté, a když jsme se o to pokusili poprvé, jedna z tamějších holek dostala hysterický záchvat. Vyšel nám až druhý pokus v neděli ráno.“ A tak byla ráda, když měla focení za sebou. Částečně i proto, že se mohla po delší době pořádně najíst a nebát se, že z odvážných šatů vykoukne nějaký ten gram navíc. „Rozhodně se ale nepřejídám. Základem jsou menší porce ve více dávkách. A hýbat se,“ dodává Tereza, která má i po Vánocích stabilních 50 kilo a tělo jako proutek.

Autor: Blesk magazín, KNbr